Kültür Sanat
19 Nis 2019 14:05 Son Güncelleme: 19 Nis 2019 14:25

Karaman'dan Konya'ya sevgi ve barış yürüyüşü

Mevlâna Celâleddin Rumî’nin ailesiyle birlikte Karaman’dan Konya’ya gelişinin 791 yıldönümü vesilesiyle 27 Nisan - 03 Mayıs 2019 tarihleri arasında 4 . Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü düzenleniyor.

Uluslararası Mevlâna Vakfının proje paydaşları olan Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte düzenlemiş olduğu yürüyüş, 27 Nisan 2019 Cumartesi günü Karaman’daki mülki amirlerin, belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, okulların ve halkın katılımıyla Hz. Pîr’in annesi Mümine Hatun, ağabeyi Muhammed Alaeddin Çelebi ve yakınlarının kabirlerinin bulunduğu Aktekke Camii önündeki meydandan başlayacak ve 03 Mayıs 2019 Cuma günü Konya’daki mülki amirlerin, belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversite öğrencilerinin, okulların ve halkın karşılaması ile Hz. Mevlâna’nın türbesinde son bulacak.

7 gün sürmesi planlanan yürüyüş boyunca, Tasavvuf Müziği dinletisi, şiir dinletileri, sohbetler, resim ve ebru atölyeleriyle birlikte tiyatro gösterileri de yürüyüşe konaklamalar sırasında eşlik edecek.

Yürüyüşle ilgi daha detaylı bilgi almak isteyenler 542 324 43 92 numara'dan veya @sevgivebarisyuruyusu facebook ve instagram adreslerinden faydalanabilirler.