Gündem
24 Mar 2016 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Karaman iddianamesinde tüyler ürperten ifade!

Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında yaşanan istismarların 3 yıl sürdüğü öğrenildi.

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e ait evlerde 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan 600 yıla yakın hapsi istenen öğretmen Muharrem B.’ye ilgili iddianamede tüyler ürperten ifadeler yer aldı.

Hürriyet Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın iddianameden aktardığına göre , Muharrem B. çocukları üç yıl boyunca çocukları istismar etti; kendini “Erkeklere ilgi duyuyorum, çocuklarla ilişkiye girdim” diye savundu.

Muharrem B.’nin 2012, 2013 ve 2014 yılları boyunca istismar ettiği çocukların üçü Ensar Vakfı’na ait evde, yedisi Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’ne (KAİMDER) ait evde kalıyordu. İddianamede çocukların, öğretmenin kendilerine odalarında cinsel istismarda bulunduğuna dair ifadeleri de yer aldı. Adli Tıp Kurumu’nun raporu da çocukların anlatımlarını doğruladı.

Sanık itiraf etti

53 yaşındaki Muharrem B. İfadesinde önce ‘ev özlemi çeken, gece korkan çocukların zaman zaman yanında yattığını’ söyledi, daha sonra ise istismarı kabul etti ve 10 yaşından beri erkeklere ilgi duyduğunu, çocuklarla ‘dayanamayıp ilişkiye girdiğini’, tedavi olmak istediğini anlattı.

Öğretmenin eski karısı H.B. de, KAİMDER’e ait evde kalmaya başladıktan sonra bir süre sonra eşinin kendisiyle cinsel ilişkiye girmediğini, 2014’ün son ayında da ayrıldıklarını söyledi.

İddianameye göre istismar, ocak ayında bir çocuğun okula gitmek istememesi üzerine ortaya çıktı. Çocuğun ailesine anlattıkları üzerine harekete geçen savcılık, diğer mağdur çocukları da ortaya çıkardı.

AKP’li milletvekilleri araştırma önergesini reddetti

Karaman’daki iddiaların araştırılması için MHP ve HDP’nin dün verdiği önerge AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

Muhalefet milletvekillerinin feveranı ve sosyal medyada patlak veren infialin ardından AKP harakete geçmişti. Görüşmelerin ardından dört partinin grup başkanvekillerinin bugün ortak bir araştırma önergesi vereceği ve Melis’te bir araştırma komisyonu kurulacağı açıklanmıştı.