Gündem
24 Ağu 2014 00:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

Karako çiftinin katil zanlıları tutuklandı

İplik markası Ören Bayan’ın eski sahiplerinden Jak Karako ile eşi Georgia Karako’nun katil zanlısı olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu karı koca hizmetliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beşiktaş 'taki evlerinde öldürülen Ören Bayan'ın eski sahibi Jak Karako ve eşi Georgia Karako'yu öldürdükleri şüphesiyle gözaltına alınan Özbekistan uyruklu F.Y. ve karısı G.Y. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Karako ailesinin evinde hizmetçi olarak çalışan çift yüzlerini elleriyle kapattı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkışında yüzünü elleriyle kapatan F.Y.'nin, parmakları ile bileğinde yara bandı ve bandaj olması dikkat çekti.  F.Y.'nin elindeki kesikler nedeniyle yara bandı ve bandaj sardığı öğrenildi. Kesiklerin Karako çiftin öldürülmesi sırasında yaşanan boğuşma nedeniyle oluştuğu iddia edildi.  Şüphelilerin emniyette susma hakkını kullandığı öğrenildi. Olayla ilgili şüphelileri kısa sürede yakalayan polisin izlediği yöntem ve cinayetle ilgili bazı ayrıntılar da bugün ortaya çıktı.
ZANLILAR TUTUKLANDI
Karako ailesinin evinde hizmetçi olarak çalışan zanlı çift, saat 15.30 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılar savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan Farkhodjon Yusupova ve karısı Gulbakhar Yusupova tutuklanarak cezaevine gönderildi.

VİLLADAKİ HİZMETÇİ ÇİFT 7 VALİZLE KAMERALARA YAKALANDI
Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Karako çiftinin oğulları İzzet Karako anne ve babasına ulaşamayınca dün saat 13.00 sıralarında polisi aradı. Bunun üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Kapıyı kırıp içeriye giren polis yoğun gaz kokusuyla karşılaştı. 2 katlı dubleks villanın üst katına çıkan polis memurları Jak Karako ve karısı Georgia Karako'nun cesetleriyle karşılaştı. Bıçaklanarak öldürülen çiftin katillerinin yakalanması için hemen çalışma başlatıldı.
İlk araştırmada, çiftin hizmetçilerinin evde olmadığı belirlendi. Polis güvenlik kameralarını inceleyince, evin hizmetçileri F.Y.'nin ve karısı G. Y.'nin olay günü 7 valizle saat 08.30'da bir taksiye binerek villadan ayrıldığı belirlendi. Taksinin gidiş istikametindeki MOBESE ve güvenlik kameralarını takip eden ekipler, şüphelilerin önce Kabataş'a oradan da Kumkapı'ya gittiğini tespit etti. Güvenlik kameraları görüntülerinde F.Y.'nin elinin sargılı olduğu polisin dikkatini çekti.

BÜTÜN HASTANELERE BAKILDI
Eli sargılı adamın hastaneye gitmesi gerekebileceğini düşünen ekipler Fatih ve çevresindeki bütün hastanelerde araştırma yaptı. Araştırmada, F.Y.'nin eşiyle birlikte Çapa'daki özel hastaneye gelerek eline dikiş attırdığı ortaya çıktı. .

MOBESE İZLENDİ ADRESLERİ BELİRLENDİ
MOBESE kameraları izlenerek şüphelilerin kaldıkları adres de tespit edilince, dün akşam saat 22.00 sıralarında Özbek çiftin kaldığı Fatih'teki adrese baskın düzenlendi. Şüpheliler gözaltına alındı.

VALİZLERDEN GÜMÜŞ TAKIMLAR VE DEĞERLİ EŞYALAR ÇIKTI
Adreste yapılan aramalarda şüphelilerin villadan ayrıldığı 7 valiz de ele geçirildi. Valizlerde gümüş takımlar ve değerli eşyalarla şüphelilere ait bazı eşyalar olduğu belirtildi.
Çiftin evden çıkarken doğalgaz borusunu kestiği de tespit edildi. Polislerin eve girerken karşılaştığı gaz kokusunun bu nedenle kaynaklandığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜLER BASIN MENSUPLARIYLA PAYLAŞILDI
Konuyla ilgili MOBESE ve güvenlik kameraları ile polis kameralarının kaydettiği bazı görüntüler basın mensuplarıyla paylaşıldı. O görüntülerde gözaltına alınan şüphelilerden, G.Y.'nin çalıştığı villadan valizlerle çıktığı görülüyor. G.Y. birkaç kez içeriye girerek aldığı valizleri yola bırakıyor. G.Y. valiz taşırken villanın önünü bir taksi geliyor. Valizler taksinin bagajına konuluyor. Özbek kadın taksiye binerken, eşi de villadan çıkarak aynı taksiye biniyor. Taksinin siteden çıkışı da görüntülere yansıyor.

HASTANEYE GİRİŞLERİ DE GÜVENİLK KAMERASINDA Bir başka güvenlik kamerası görüntüsünde ise F. Y.'nin villadan ayrıldıktan yaklaşık 1 saat sonra eli sargılı halde eşiyle yürüdüğü görülüyor. Hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise şüphelilerin hastaneye girişi ve hastaneden ayrılışı yer alıyor. Ayrıca İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerin binadan indirilişi de polis kameralarına yansıyor. Şüphelilerden F.Y. polis aracına götürülmesi de paylaşılan görüntüler arasında yer alıyor.