Gündem
06 Ağu 2010 14:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

KARADENİZ BÖLGESİ PAKİSTAN DİZİLERİNE PLATO OLDU!

Pakistan'da izlenme rekorları kıran ve birçok ülkede yayınlanan Pakistan dizileri Karadeniz'de çekiliyor

Pakistanlı sanatçıların Türkiye’deki doğal güzellikleri ve turizm yönünden elverişli ortamlarını keşfetmesinin ardından, Türk bürokratlarında girişimleriyle Pakistan dizilerinin çekimleri Türkiye’de yapılmaya başlandı. Türkiye ve birçok ülkede izlenen Pakistan dizilerinin ilgiyle karşılanması, film sektöründe yeni çekim alanları oluşmasını sağlarken, Samsun sahilleri ve turistik yerleri Pakistanlı sanatçıların akınına uğradı.

Daha önce İstanbul’da çekilen bir dizinin Pakistan’da hit olmasının ardından, soluğu Türkiye’de alan yönetmen ve oyuncular Karadeniz’i tercih ederek Samsun’da ’Abdülkader’ adlı dizinin çekimlerine başladı. Yapımcılığını sanatçı Asif Razamir’in gerçekleştirdiği ve yönetmenliğini Babar Javed’in yaptığı filmde, Pakistan’da içini kapanık olan bir gencin, İngiltere’ye gitmesinin ardından tutuk hayatından kurtularak kendini içki, eğlence ve kızların bulunduğu ortama bırakıyor. Burada bir hayat kadınıyla tanışan gencin arasında başlayan yakınlaşma giderek artıyor. Dini yönden zayıf olan genç, İslam ile tanışarak gereklerini yerine getirmeye başlıyor. Sevdiği hayat kadınının AIDS’ten ölmesi üzerine İslam’a daha çok sarılması ve bundan sonraki hayatını anlattığı dizinin çekimlerine Atakum ilçesi Altınkum yöresi sahillerinde bulunan OMTEL Otel’de devam edildi.

Otel ve sahil çekimlerinin ardından Samsun’un turistik yerlerinde de gerçekleştirilen çekimler, ilgiyle izlendi. Bölüm bölüm çekilen ve yeni sezonunda Pakistan GEO TV ile ARY Dijital kanallarında yayınlanacak dizi için 21 kişilik ekip çalışmalarını sürdürecek. Sinop ile Amasya’da da gerçekleştirecek çekimler sonrasında bölgenin diğer Pakistan dizileri için gözde olacağı belirtiliyor. 33 yıllık sanatçı Asif Razamir, daha önce İstanbul’da gerçekleştirdikleri çekimleri, yaptıkları araştırma sonrasında Karadeniz Bölgesi’nde çekme kakarı aldıklarını, geçmişteki dizilerinin hit olduğunu kaydetti. Samsun’un güzel bir çekim ortamının bulunduğunu ifade eden Razamir, bundan sonraki süreçte film ve dizi çekimleri için Türkiye’yi tercih edebileceklerini belirtti.

ETİKETLER
#Karadeniz #dizi #plato