Televizyon
30 Eyl 2014 11:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Karadayı yorgun, Reaksiyon ve Ulan İstanbul tam tuttu!

Medyaradar TV eleştirmeni Murat Tolga Şen, 29 Eylül Pazartesi akşamının reyting sonuçlarını yorumluyor.

29 Eylül tarihinde Total'de 1. sırada atv dizisi 'Karadayı', 2. sırada Kanal D dizisi 'Ulan İstanbul', 3. sırada Star TV dizisi 'Reaksiyon' yer aldı. AB'de ise 1.'lik 'Karadayı'nın, 2.'lik 'Reaksiyon'un, 3.'lük 'Ulan İstanbul'un oldu.

Kenan İmirzalıoğlu’nun canlandırdığı, gözünü budaktan sakınmayan maço kahramanımız Mahir Kara Pazartesi akşamlarının reyting ağası olmayı yine başarıyor ancak Ulan İstanbul’un nefesini ensesinde daha fazla hissetmeye başladı. Karadayı 6,82 reting, 17,98 share ile geceyi hem Total hem de AB’de ilk sırada bitirdi ama bu yıl Pazartesi akşamlarının rekabeti bambaşka! Dün akşam yayınlanan bölümde hala “Mahir Kara bunu gerçekten yaptı mı?” gibisinden muhabbetler dönüyordu. Görünen o ki; hikayenin genişleme süreci bitti, Karadayı yoruldu. Bu sezon İmirzalıoğlu’nun karizmasıyla yine Pazartesileri alır götürür ancak tadında bırakıp sezon sonunda finale gitmesi gerekiyor.

Ulan İstanbul ve Reaksiyon tuttu. Geceyi totalde 2, AB grubunda 3. sırada tamamlayan taze dizilerden Ulan İstanbul, dizi namına farklı bir tat yakalamak isteyen bütün seyirciyi topladı ve kahramanlar geçidine dönüşen bir gecede daha farklı karakterler izlememizi sağlıyor. Genç seyircinin tamamı artık bu dizide ve ritmi bozmadan devam ederse Pazartesinin tahtına oturabilir. Aslında bu dizi, daha çok AB grubunun beğenisine ayarlı ama nedense totalde daha yüksek reyting alıyor.

Reaksiyon ise AB grubunun Kurtlar Vadisi’ne dönüşmek üzere… Tutacağı ilk bölümden belliydi ancak pahalı bir prodüksiyon, kaliteyi aşağı çekmeden ne kadar dayanabilecekler o muamma… Yine de reytingleri hiç fena değil, başka bir gün yayınlansa o gecenin hakimi olacağı şüphesiz. Star TV, Reaksiyon sayesinde, Acun’un kaybıyla oluşan gediği kapadı, en azından Pazartesi akşamları için.

Acun gidince çok kan kaybedeceği düşünülen ama pek öyle de olmayan Star TV gecenin galibi, totalde ilk 10’a girmeyi başaran 4 programı var. Bunlardan biri de Beni Affet… Diğer iddialı dizilerin arasında kaybolmuş gibi görünse de kendine ait bir izleyicisi var ve ilk 5’e çapalanmayı başardı.

Dizilerin bu yıl en büyük rakibi eğlence programları olacakmış gibi görünüyor ama asıl rakip ana haber bültenleri… Star ve Fox bu konuda iddialı… Star’ın iddiası kanaldan, Fox’un ki Fatih Portakal’dan geliyor. Fatih Portakal haberi nasıl izlettireceğini biliyor, bu anlamda Reha Muhtar, Ali Kırca, Uğur Dündar gibi eski haber sunucuları geleneğine yakın bir isim. Habere kattığı dozunda ve dengeli yorumlar programına lezzet katıyor.

Artık “Acun’un kanalı” dediğimiz TV8, O Ses Türkiye ile Totalde 8, AB grubunda 4. sırada reyting yarışına katılıyor. Kanal değiştirmek bu programı biraz sarsmış ama jüride Mazhar Alanson’la, Özkan Uğur gibi ağır toplar var bu sene, toparlayacaktır.

Pazartesi akşamları dizi akşamları, dünün reytingleri de buna geldi ama ortaya çıkan sonuç şu; zirve için kapışan üç yapım var; Karadayı, Ulan İstanbul ve Reaksiyon… Titanlar, tanrılara karşı! Bakalım sezon sonunda kim kazanacak?

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com