Magazin
07 Mar 2013 15:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

KARADAYI DİZİSİNE JENERİK ÖDÜLÜ

Pazartesi akşamları ATV'de yayınlanan dizi, uluslararası ödüle layık görüldü.

Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, Pazartesi akşamları yayınlanan dizi Karadayı, uluslararası ödül kazandı. Karadayı’nın görsel tasarım ajansı Aurora tarafından tasarlanan jeneriği, BassAwards 2012’de Bronz Ödül’e layık görüldü.

Görsel iletişim tasarımı alanında, dünya çapında en iyi işleri değerlendirmek amacını taşıyan BassAwards ( International Awards of Broadcast Design), 2012 yılının en iyilerini; kendi alanında uzman, uluslararası sektör profesyonellerinden oluşan jüri üyeleriyle; yapımların içeriğe uygunluğu, yaratıcılığı ve tasarım açısından görsel üstünlüğü gibi kriterleri göz önüne alarak değerlendirdi.

“En İyi Dizi Jeneriği” kategorisinde birinciliği Amerika’da yayınlanan Elementary dizisinin aldığı BassAwards 2012’de; Ay Yapım’ın  tasarım ajansı Aurora tarafından tasarlanan ve uygulanan Karadayı dizisi jeneriği de Bronz Ödül’e layık görüldü. Haber, BassAwards2012'nin resmi sitesinde şöyle duyuruldu:

"Jenerik,  70'li yılların İstanbul'unda, işlemediği bir cinayet yüzünden haksız yere hapse mahkum olan babasını kurtarmaya çalışan cesur bir adamın hikayesinin anlatıldığı dönem dizisinin ana temasını temel hatlarıyla uyum içinde yansıttığı için ödüle layık görülmüştür". İşte, o jenerik;