Gündem
22 Oca 2013 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

KARACAN GRUBU'NDAN 'KIRMIZI BÜLTENLE ARANMA' AÇIKLAMASI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Bugün bazı internet sitelerinde çıkan "Karacanlar Aranıyor" haberiyle ilgili açıklama geldi..

Bugün bazı internet sitelerinde çıkan “Kırmızı Bülten ile aranan Karacan’lar Birand’ın cenazesine katıldı”  haberi gerçek dışıdır.

Karacan’lar hiçbir zaman Kırmızı Bülten ile aranmamıştır. Bunu kontrol etmek için İnternetten kırmızı bülten sayfasına http://www.interpol.int/Wanted-Persons girip arananlar listesine bakmak yeterli olacaktır. Bu kadar basit bir kontrolü dahi yapmadan bu haberleri hazırlayanlar hakkında tazminat davaları açılacaktır. 

Savcılıkça yürütülen soruşturmada iftira atılan suçların çoğu takipsizlik kararıyla sonuçlanmıştır.  Sadece vergi konusundaki soruşturma devam etmektedir. Bu da hürriyeti kısıtlayıcı suç kapsamına girmemektedir.

Şimdi organize bir şekilde iftira kampanyasını hazırlayanlar ve azmettiricileri hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle kamu davası açılacaktır.

Tamamen hukuki çerçevedeki gelişmelere rağmen bilinçli şekilde devlet büyüklerinin adının karıştırıldığı bu haberler yalan ve iftiradan başka bir şey değildir. Bu haberlerin maksat ve kaynakları bellidir.

Kamuoyunun bu haberlere itibar etmemesini önemle duyururuz.

MEDYARADAR- ÖZEL