Kar yağışı Türkiye'yi vuracak! Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen tarih verdi

Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sibirya’da -62,7° ile son 20 yılın en düşük sıcaklığı kaydedildi. Yeni araştırma, Grönland'ın bazı bölgelerinde hava sıcaklığının son 1000 yıldaki en yüksek seviyeye ulaştığını ortaya koydu. Türkiye de bu kış kar yağışına ve yağmura hasret kaldı. Kuraklık tehlikesi ortaya çıktı. Prof. Dr. Orhan Şen ise kar yağışı için tarih verdi.

Kar yağışı Türkiye'yi vuracak! Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen tarih verdi - Sayfa 1

Kar yağışı geliyor. Dünya ve Türkiye kar yağışına ve yağmura hasret. Kış olmasına rağmen bahar havası birçok yerde hakim. Beklenen kar bir türlü gelmedi. Yağmur yağışları yetersiz düzeyde, kuraklık tehlikesi kapıda.

113
Kar yağışı Türkiye'yi vuracak! Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen tarih verdi - Sayfa 2

"24 OCAK'TAN İTİBAREN HAVALAR SOĞUMAYA BAŞLAYACAK"

Hava uzmanı Kerem Ökten, "3 gün boyunca lodos ile havalar ısınacak. 24 Ocak'a kadar devam. Sonra havalar soğumaya başlayacak. Ay sonu gücü ve etki alanı henüz netleşmeyen bir karlı sistem var. Takibini hep beraber yapacağız..." ifadelerini kullanmıştı.

213
Kar yağışı Türkiye'yi vuracak! Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen tarih verdi - Sayfa 3

"ŞUBAT'TA DOĞUDAN BİR CANAVAR GELEBİLİR"

Ökten yaptığı yeni paylaşımda da "Ay sonu karlı sistemini takibe devam ediyoruz. Aşağıdaki Stratosfer. Bunu takip etme sebebim; Şubat'ta doğudan bir canavar gelebilir. Onun kesinleşmesi olayı. Mavi yuvarlak kutbun merkezindeyken soğukları hapsediyordu. Kırmızı maviyi öldürdüğünde kutuptaki soğuklar dışarı çıkacak" dedi.

313
Kar yağışı Türkiye'yi vuracak! Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen tarih verdi - Sayfa 4

PROF. DR. ŞEN: KAR YAĞIŞI İÇİN AY SONUNU BEKLEYECEĞİZ

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de bu haftaya Avrupa'ya kar geleceğini ifade ederken Türkiye tahminlerini şu sözlerle paylaştı: "Bizde bu hafta yağmurda batıda 1-2 gün. Türkiye ye kar yağışı için ay sonunu bekleyeceğiz."

413