Kar yağışı için tarih verdi ancak 'inşallah' diyerek yaptığı açıklama korkuttu

Ocak ayının ortalarının da geride kalmasıyla herkes aynı sorunun yanıtını arıyor. Kar ne zaman yağacak? Tarımsal alanlar kuraklıktan etkilenecek mi? Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü İklim Bilimci Öğretim Üyesi Dr. Okan Bozyurt 'inşallah' diyerek duyurduğu açıklamasıyla korkuttu. İşte kar yağışı ile ilgili detaylar...

Kar yağışı için tarih verdi ancak 'inşallah' diyerek yaptığı açıklama korkuttu - Sayfa 1

Türkiye genelinde sıcaklar normallerin üstünde seyrediyor. İstanbul başta olmak üzere birçok ilin baraj doluluk oranları görenleri endişelendiriyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü İklim Bilimci Öğretim Üyesi Dr. Okan Bozyurt yaptığı açıklamada, "İstanbul’un yaklaşık 3 buçuk aylık suyu kaldığına dair de önemli söylentiler var." diyerek kar yağışı beklediği tarihi duyurdu. Bozyurt'un 'inşallah' vurgusu ise dikkatlerden kaçmadı.

114
Kar yağışı için tarih verdi ancak 'inşallah' diyerek yaptığı açıklama korkuttu - Sayfa 2

Öğretim Üyesi Dr. Okan Bozyurt'un açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Türkiye şu anda tarımsal kuraklık eşiğine geldi. Eğer biraz daha bu şartlar devam ederse maalesef tarımsal kuraklığa da girmiş olacağız.

214
Kar yağışı için tarih verdi ancak 'inşallah' diyerek yaptığı açıklama korkuttu - Sayfa 3

"İSTANBUL'UN 3 BUÇUK AYLIK SUYU KALDIĞINA DAİR..."
Özellikle büyükşehirlerin barajlarına baktığımız zaman Bursa başta olmak üzere İstanbul ve Ankara’da geçen seneye göre karşılaştırdığımızda değerlerin bir hayli düşük olduğunu görüyoruz

314
Kar yağışı için tarih verdi ancak 'inşallah' diyerek yaptığı açıklama korkuttu - Sayfa 4

Hatta son söylemler çıktı. İstanbul’un yaklaşık 3 buçuk aylık suyu kaldığına dair de önemli söylentiler var. Gerçi DSİ bu iddiaları şu an için doğrulamadı.

414