Kar yağışı için merakla beklenen tarihi duyurdu!

Kar yağışı bugünden itibaren Türkiye'nin kapısında. Balkanlara gece saatlerinde kar geliyor, devamında ise Ege kıyıları ve İstanbul'a yağışlar geri dönüyor. İstanbul ile ilgili paylaşımlarında; Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, "Çok güzel gelişmeler var" diyerek heyecan yaratırken Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan kar yağışı için net tarih verdi. Çatalca'dan gelen görüntüde ise kentte mevsimin ilk karının ince de olsa beyaz örtü oluşturduğu görüldü.

Kar yağışı için merakla beklenen tarihi duyurdu! - Sayfa 1

Türkiye'de son günlerde en çok konuşulan biri de kar yağışı oldu. Öyle ki vatandaşlar sık sık 'Kar ne zaman yağacak' sorusunu soruyor. Bu sırada Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, adeta iple çekilen kar yağışıyla ilgili "Çok güzel gelişmeler var" dedi.

119
Kar yağışı için merakla beklenen tarihi duyurdu! - Sayfa 2

Yağışlar cuma gününü işaret eden Ökten, "Müjdelerimi bekleyin" derken ayrıca İstanbul ve Marmara'da havanın her saat soğuyacağını ifade etti. Meteoroloji'den de 2 bölge için sağanak yağış uyarısı geldi. 

219
Kar yağışı için merakla beklenen tarihi duyurdu! - Sayfa 3

SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT
Marmara ve Karadeniz bölgelerine sağanak yağış geliyor. Açıklama Meteoroloji'den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

319
Kar yağışı için merakla beklenen tarihi duyurdu! - Sayfa 4

SICAKLIKLAR DEVAM EDECEK
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

419