Gündem
05 Şub 2023 09:13 Son Güncelleme: 05 Şub 2023 09:16

Kar yağışı için beklenen gün geldi! İstanbul Valiliği vatandaşları uyardı

Günlerdir pazar günü beklenen kar yağışı nedeniyle art arda uyarıların yapıldığı İstanbul'da ekipler teyakkuza geçti. İBB ve İstanbul Valiliği alınan önlemleri açıklarken vatandaşlardan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları ve özel araç kullanmamaları istendi.

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün son açıklamasının ardından vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

EKİPLER TEYAKKUZDA
Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün son verileri paylaşması üzerine İstanbul Valiliği de olumsuz hava koşullarına karşı basın açıklaması yayımladı. Vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyaran Valiliğin açıklamasında; "İlimizde karla mücadele çalışmalarını yürütmek üzere; AFAD, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, güvenlik, trafik, sağlık ve ulaştırmaya ilişkin görevleri bulunan tüm kurumlarımız 24 saat esasına göre hizmete hazır bulunacaklardır" denildi.

EKİP SAYISI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 143 ARTTI
Açıklamada ayrıca 5 bin 277 kilometre yol ağı üzerinde 11 bin 130 personelin, 171 acil çıkış noktası ve 23 Otoyol Hizmet Tesisin, 57 iş makinesi noktasında 2 bin 591 iş makinesinin bulunduğunu ve 101 noktada 475 bin 400 ton tuz ile 3 bin 640 ton solüsyon kapasitesi ile kar ve buzlanma ile mücadele çalışmalarına hazır durumda olduğu belirtildi. İl Jandarma Komutanlığının 437 araç ve 2 bin 142 personel, İl Emniyet Müdürlüğünün 210 araç ve 703 personel, Kızılay'ın 101 noktada 2 bin 300 çalışan, gönüllü ve 162 araç, AFAD İl Müdürlüğünün ise bin 250 çalışan, gönüllü ve 84 araç ile karla mücadele çalışmalarına destek vereceklerini vurguladı. Ayrıca bu çalışmalarda kullanılmak üzere temin edilen iş makinesi, çekici ve kurtarıcı sayısının, 2022 yılına göre yüzde 143 oranında arttırıldığı da açıklamada yer aldı.

KAMYON, TIR VE ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE UYARI
Vatandaşları dikkatli olması konusunda uyaran İstanbul Valiliği, "Otoyol güzergahındaki 23 hizmet tesisinde 5 bin 598 araçlık parklanma kapasitesi mevcuttur. İlimizde olumsuz hava koşulları ve karla mücadele çalışmaları ile karayolu, havayolu, demiryolu ve deniz ulaşımında ilgili kurumlarımızca sürdürülen çalışmalar, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizde 24 saat esasına göre takip edilmektedir. İstanbul istikametine yola çıkacak kamyon, tır ve diğer araç sürücülerimizin, bölgemizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle mağduriyet yaşamamak için, kış lastiği takılması ve yapılan uyarılara riayet edilmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz Olumsuz hava koşulları nedeniyle bütün vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

EVSİZLER OTELLERDE MİASFİR EDİLİYOR
Öte yandan İstanbul'da hafta sonu yağması beklenen yoğun kar yağışı ve soğuk havadan olumsuz etkilenmesi muhtemel 618 evsiz vatandaş İstanbul Valiliği tarafından otellerde misafir ediliyor.

İBB DE ÖNLEMLERİNİ ALDI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da megakentte yarından itibaren beklenen kar ve şiddetli fırtınayla ilgili vatandaşları uyardı. Kar küreme ve tuzlama araçlarının yanı sıra personellerin hazır olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Toplu taşımada yaşanabilecek olası aksamalar için ek seferler konuldu; metro, metrobüs ve Şehir Hatları'nda sefer sayıları yoğunluğa göre artırılacak. Zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla trafiğe çıkılmaması, kar lastiği kullanılması, resmi uyarıların takip edilmesi önemlidir." dedi.