Kâr makinesi şirketler ortaya çıktı! Yatırım yapmak isteyenler gözünü dikti

Enflasyon yarışı başladı. Yılın son bilançosu, aynı zamanda faiz artırımlarının ve enflasyonun talep kesici etkilerinin sonuçlara yansıyacağı ilk finansallar olacak.

Kâr makinesi şirketler ortaya çıktı! Yatırım yapmak isteyenler gözünü dikti - Sayfa 1

Ekonomim'den Serap Sürmeli'nin haberine göre, enflasyon yarışı başladı. Yılın son bilançosu, aynı zamanda faiz artırımlarının ve enflasyonun talep kesici etkilerinin sonuçlara yansıyacağı ilk finansallar olacak. Esas faaliyet karlarını enflasyonun üstünde artırabilen kâr makineleri şöhretler yolunu adımlarken, geride kalanlar arasından yılın kara koyunları seçilecek.

138
Kâr makinesi şirketler ortaya çıktı! Yatırım yapmak isteyenler gözünü dikti - Sayfa 2

BIST-100 endeksi bu yıl yeniden ayağa kalktı ve son 12 ayda neredeyse yüzde 80’lik artışla kaybettiği zeminin çoğunu telafi etti.

238
Kâr makinesi şirketler ortaya çıktı! Yatırım yapmak isteyenler gözünü dikti - Sayfa 3


Hisse senetlerinin yılın üçüncü çeyreğindeki geniş toparlanmasına büyük ölçüde yön veren artan faiz oranları ve enflasyonun ilk etkileriydi. Ancak yılın son çeyreği adına bu bir başlangıç değil bir son.

338
Kâr makinesi şirketler ortaya çıktı! Yatırım yapmak isteyenler gözünü dikti - Sayfa 4

Faiz artırımlarının talep kesici etkilerinin hissedileceği ve genele yayılan parlak tabloların yerini nispeten zayıflamış finansal sonuçlara bırakacağı yeni bir enflasyon yarışının kapısı aralandı.

438