Gündem
15 Kas 2022 19:29 Son Güncelleme: 16 Kas 2022 00:02

Kar geliyor! İstanbul dahil birçok ili vuracak, tarih verildi

Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! Kar fena vuracak. Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre havalar soğuyacak, yağışlar geliyor. Soğuk hava ve yağışların ülke genelinde etkili olması bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı görülmesi bekleniyor.

Ülke genelinde yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesinden dolayı barajlardaki su seviyeleri azalmış, birçok çiftçi ekimlerini ertelemişti. Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak.

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre perşembe gününden itibaren yurt genelinde yağışlı havan etkili olacak.

Yağışların Akdeniz üzerinden yurda giriş yapacak. Çarşamba akşamı Adana'da perşembe günü Mersin ve Gaziantep'te yağışların etkili olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu'da etkili olacak yağışların daha sonra Malatya, Elazığ ve Erzurum'da da görüleceğini belirtilirken, yüksek yerlerde de kar yağışı görülecek.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ NE ZAMAN OLACAK?

İstanbul'da perşembe günü şiddetli bir lodos görüleceğini belirtilirken, rüzgarın ardından şiddetli yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor. Ilık hava dalgasından soğuk hava dalgasına geçileceği için kuvvetli bir yağışın olacağını, yağmurun gün boyu etkisini göstereceği vurgulandı.

İstanbul ile aynı zamanlarda İzmir'de de lodos ve ardından kuvvetli yağmurun etkili olması beklendiği ifade edilirken, perşembe ve cuma günleri hava sıcaklığında da düşme olacağı belirtildi.

7. BÖLGE'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri’nin Güney kesimleri için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından oluşması muhtemel riskler olarak ani sel-su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar belirtilirken, oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'nin açıklamasında, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Kayseri’nin güney ilçelerinde (Yahyalı, Yeşilhisar, Develi) beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.