CineRadar
27 Eyl 2013 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

KAPILARI KİLİTLEMEYİN! YAŞAMAK İÇİN DIŞARI ÇIKMAK ZORUNDASINIZ?

Yüzü maskeli saldırganlar siz uyurken evinizin içinde dolaşıyor. Son yılların en kanlı filmi bu hafta sinemalarda... Sinemaya gitmeden önce Cineradar'ı mutlaka okuyun

Senaryosunu Simon Barrett’ın yazdığı, yönetmenliğini Adam Wingard’ın üstlendiği You’re Next/Katliam Gecesi’nin gösterime girmesini oldukça uzun zamandır bekliyordum.

Film, şehrin kalabalığından uzaktaki bir evde evlilik yıldönümü için toplanan, mutlu mesut akşam yemeklerini yiyen ve hayata dair pişmanlıkları/umutları paylaşan Davison ailesinin üyelerinin geceyarısı el ayak çekilince bir grup eli baltalı manyak tarafından saldırıya uğraması ekseninde gelişiyor. 80’ler slasher geleneğine uygun şekilde, yüzlerinde sevimli hayvan maskeleri olan, baltalar, arbaletler ve palalar ile saldırıya geçen katiller ile Davison ailesi arasında büyük bir savaş başlıyor. Yardım çağırmak mümkün değil çünkü cep telefonları çalışmıyor, yaşanacak katliamdan kimsenin haberi olmayacak. Davison ailesi masum kurbanlar gibi gözükse de büyük oğulun kız arkadaşı Erin’in gizemli geçmişi, avcının ava dönüşmesine yol açıyor ve devamı bilet alıp izlemeniz gereken heyecanlı bir gerilime dönüşüyor.

Bunun en önemli sebebi Katliam Gecesi’nin yönetmen koltuğundaki isim. Adam Wingard beğendiğim yönetmenlerden biri. 1982 Alabama doğumlu Amerikalı yönetmen, ilk uzun metrajlı filmi Home Sick’i (2007) henüz öğrenci iken yapmış ama dikkatleri üzerine çekmesi ikinci filmi Pop Skull (2007) ile oldu. Wingard, sadece 2.000 dolarlık bir bütçe ile kotardığı film sayesinde birçok yapım şirketinin ilgisini çekmeyi başardı. Pop Skull gösterildiği pek çok festivalde övgüler aldı. Yönetmen, A Horrible Way To Die ile Fantastic Fest 2010’da korku kategorisinde en iyi senaryo, en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini toparladı. V/H/S, The ABCs of Death ve V/H/S/2 gibi yakın tarihli korku antolojilerinde birer bölüm yönetti.

You’re Next aslında çok da yeni bir film değil, Eylül 2011’de Toronto Film Festivali’nde galasını yaptı. Aynı festivalin Geceyarısı Çılgınlığı (Midnight Madness) bölümünün seyirci ödülü dalında ikinci olan film, 2013 Gérardmer Film Festivali’nde ise jüri özel ödülünü aldı. Gösterime girmesinin bu kadar gecikmesinin sebebi ise Summit ve Lionsgate yapım şirketlerinin birleşmesinde yaşanan aksiliklerden kaynaklanıyor.

Yaz boyunca önemsiz pek çok korku/gerilim filmi izledik. Bunları düşününce Katliam Gecesi gerçek bir ödül. Yeni nesil bir korku yönetmenin elinden çıkma usta işi bir yapıt. Ölüm sahnelerinin her biri üzerinde düşünülerek çekilmiş ve oldukça yüksek şiddet içeriyor. Bu öylesine kurulmuş bir cümle değil, eğer beyazperdede şiddet görmekten hoşlanmıyorsanız bu filmden uzak durun. yönetmen bu konuda 80’lerin İtalyan sinemacıları kadar cüretkar davranmış. Re-Animator ve From Beyond filmlerinin yıldızı Barbara Crampton’u da anne rolünde izlemek büyük sürpriz oldu. Sinemada izlemek şart!

BÜYÜK KUMAR

Brad Furman’ın yönettiği ve Justin Timberlake, Gemma Arterton, Ben Affleck ileAnthony Mackie’nin oynadığı Büyük_Kumar (Runner Runner), Tiglon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Son sınıf öğrencisi Richie okul parasının tamamını yatırdığı, online kumar oynatan iş adamı Ivan Block tarafından dolandırıldığını düşünür ve Costa Rica’ya doğru yola çıkar. Block’un sonsuz varlık sözü vermesi üzerine ikna olan Richie, Block hakkındaki gerçekleri öğrenince tüm plânlar alt üst olacaktır. Block, Richie’nin zekâsından son derece etkilenir ve ona tüm sırlarını vereceğine söz verir.

KARNAVAL

Can Kılcıoğlu’nun yönettiği ve Serdar Orçin, Tülin Özen, İpek Bilgin ile Sait Genay’ın oynadığı Karnaval, Delice Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



36 yaşındaki Alis, babası onu evden kovunca arabasında yaşamaya başlar. Sonuç alamadığı iş görüşmelerinden sonra bir gün kendini Karnaval adlı halı yıkama makinesi pazarlarken bulur. Alis bir gün, düğün pastaları yapan Demet´le karşılaşır. Demet´in en büyük hayali, İstanbul´a gitmektir. Alis´in içe kapanıklığına inat, Demet ne kadar hırçın olsa da Karnaval onları hayallerinde buluşturur.

3 KADIN 3 KADER

Faik Ahmet Akıncı’nın yönettiği ve Esma Ünal, Aleyna Eroğlu, Meltem Telli ile Cumhur Sarı’nın oynadığı 3 Kadın 3 Kader, Batı Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Her yıl yüzlerce kadının öldürüldüğü, çocuklar da dahil kadınlara taciz ve tecavüzün çoğalarak sürdüğü bir ülke. Film, Yeşilçam sinemasının klâsik örneklerinin biraz daha dışına çıkarak, duygusal atmosferiyle kadın dramını irdeleyen hikâyelerden oluşuyor. Bu hikâyeler hepimizin yaşadığı, gördüğü ve kapalı kapılar ardından duyumlarıyla kulaklarımızı tırmalayan acı gerçeklerden meydana geliyor.

MALAVITA: BELALI TANIK

Luc Besson’un yönettiği ve Robert De Niro, Dianna Agron, Michelle Pfeiffer ile Tommy Lee Jones’un oynadığı Malavita: Belalı Tanık (Malavita), TMC Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir mafya patronu ve ailesi, bir çeteyi ispiyonladıktan sonra tanık koruma programı ile Fransa’nın küçük bir kasabasına yerleştirilir. Ajan Stansfield’in tüm çabalara rağmen Fred Manzoni, karısı Maggie ve çocukları Belle ve Warren eski alışkanlıklarından kurtulamaz ve problemlerini “aile” yöntemleri ile çözerken kimliklerini ele verirler.

BENİMLE OYNAR MISIN?

Aydın Bulut’un yönettiği ve Uğur Polat, Eyşan Özhim, Ertan Saban ile Arif Erkin’in oynadığı Benimle Oynar mısın?, Kedi Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sibel mahallesi Beşiktaş’a geri dönmektedir. Kızı Rüya yetimhanede büyümüş, beş yıldır onu görememiştir. Sibel kızını almak için yetimhaneye gittiğinde onu sekiz yaşında, annesine öfkeli, tutkulu bir Beşiktaş taraftarı olarak bulur. Sibel’in kızıyla arasındaki uzaklığı ve kopukluğu gidermesi çok kolay olmayacaktır. Rüya kısa sürede babasının hayatta olduğunu öğrenir ve onu aramaya başlar.

ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ

Orhan Tekeoğlu’nun yönettiği ve Oktay Gürsoy, Alma Terzic, Duygu Yıldız ile Tevfik Erman’ın oynadığı Öyle Sevdim ki Seni, Medya Ton Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Öyle Sevdim ki Seni, kırık bir aşk öyküsünü anlatıyor. 1906 yılında taş ustası olarak Santa’dan Yalta’ya giden Mustafa Usta’nın torunu Olga, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla işsiz kalır ve Trabzon’a çalışmaya gelir. Olga, herkesin Nataşa olarak algılandığı bir dönemde Cemal’in karşısına çıkar. Göç, parçalanan aileler ve önyargılar filmin konusunu oluşturuyor.

MAVİ YASEMİN

Woody Allen’in yönettiği ve Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins ile Peter Sarsgaard’ın oynadığı Blue Jasmine: Mavi Yasemin (Blue Jasmine), Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hayatı paramparça olan Jasmine’in, zengin bir iş adamı olan Hal ile evliliği de dahil olmak üzere hiçbir işi yolunda gitmemiş, üstüne tüm parasını da kaybetmiştir. Zarif ve sosyetik bir New York’lu olan Jasmine her şeye baştan başlamaya karar verince San Francisco’da mütevazı bir hayatı olan kardeşi Ginger’ın yanına taşınır.

* Filmlere ait künye bilgileri için Sadibey.com’a teşekkürler

Murat Tolga Şen / murattolga@gmail.com