Gündem
21 Nis 2012 17:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

KAPALIÇARŞI'YA 135 BİN LİRA HARCADIK!

James Bond serisinin son filmi 'Skyfall'un yapımcısı Michael Wilson, Kapalıçarşı çekimleri hakkında konuştu

Türkiye’de tarihi mekanlara zarar verdiği gerekçesiyle tartışılan James Bond serisinin son filmi ’Skyfall’un yapımcısı Michael Wilson, çekimler sırasında Kapalıçarşı’nın çatılarına zarar vermemek için 135 bin liralık masraf yaptıklarını açıkladı. Çatıların orijinal haline hiçbir şekilde dokunulmadığını belirten Wilson, motosikletin binaya çarpma sahnesinde ise söz konusu görüntülerdeki binanın kendileri tarafından inşa edildiğini gerçek gibi yansıtıldığını dile getirdi.

Eminönü’ndeki çekimleri sırasında medyada gündeme gelen James Bond serisinin son filmi ’Skyfall’un yerli ve yabancı yapımcıları, çekimler sırasında yaşananlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir otelde basın toplantısı düzenledi. Filmin yapımcısı Michael Wilson, Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

James Bond serisi olarak 50. yılını kutladıklarını belirten Wilson, "Kültür Bakanı’na teşekkür ediyorum bütün ekibimize yeterli desteği sağladıkları için. Şuana kadar pek çok ülkede film çektik. Her yerde iyi izlenimler bıraktık. Türkiye’de de bu yönde izlenimler bırakacağımızı umuyorum." dedi.

Filmin Türk yapımcısı Ali Akdeniz ise, "Projenin bu noktaya gelmesi için bir hayli çaba sarf edildi. Öncelikle burası değildi çekim yapılacak yerler, başka bir yerden bahsediliyordu, Ulaştırma ve Kültür Bakanlığı’nın verdiği sözler üzerine, doğal mekanların da büyük projelerde kullanılmamış olması tercihimizi etkiledi. İstanbul, Adana ve Fethiye’de çekim yapılmasına karar verildi. Bu aşamaya gelmek kolay olmadı." diye konuştu.

’TÜRKİYE’Yİ, MODERN HALİYLE YANSITMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Çekimler sırasında tarihi mekanlara zarar verildiği yönündeki iddialara da cevap veren Wilson, "Film sektöründeki insanlar olarak illüzyon yaratıyoruz. Sinema sanatı bundan ibaret birçok ülkede çekim yaptık bunlara zarar göstermemeye özen gösterdik. Kapalıçarşı’da çatılarda motosikletlerle çekim yapıyor olmamız, orada gördüğünüz fayanslara hiçbir şekilde dokunulmadı. Onun üzerine platform inşa edildi. 135 bin Türk liralık masraf yaptık, gerçeğinin aynısını yaptık, motosiklet bizim platformumuzun üzerinde gidiyor." dedi.

’PARASINI ÖDEMEYİ DÜŞÜNDÜK’

Bir binaya motosiklet çarptığı ve zarar verdiğine yönelik iddialara da cevap veren Wilson, "Binaya çarpan motosiklet sahnesinde, orada hiçbir bina olmadığını göreceksiniz. O binayı biz kurduk. Kapalıçarşı’da camın kırıldığı iddiaları var. Oraya pencere ekledik ve simitçileri kullandık. Biz burada illüzyon yapıyoruz. Motosiklet uçtu, mağazaların camı kırıldı. Parasını ödemeyi düşündük. Bize kendisi bir cevap vermedi kabul edeceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi modern haliyle yansıtmaya çalıştıklarını ifade eden Wilson, "Etrafta gördüğünüz yerel halk değil bizim oyuncularımız. Amacımız çağdaş haliyle görüldüğü gibi yansıtmak." dedi.