Ekonomi
05 Mar 2024 18:38 Son Güncelleme: 05 Mar 2024 18:40

Kapalıçarşı'da dolar ve altın rallisi

Döviz kurları ve altın fiyatlarında artış bugün hızlandı. Altın fiyatları tüm zamanların zirvesini gördü. Kapalıçarşı'da altın ve fiziki dolar talebi artınca, piyasada dolar kuru 33 lirayı aştı.

Döviz kurları ve altın fiyatlarında bugün belirgin yükseliş dikkat çekiyor. Bankalararası piyasada dolar kuru bugün yüzde 0,3'lük artışla 31,71'i görürken, Kapalıçarşı'da gün içinde kurda 33 TL seviyesinin üzeri görüldü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayında faiz indireceğine dönük artan beklentiler ons altın fiyatlarını desteklerken, buna döviz kurlarındaki artışın da eklenmesi TL bazında altın fiyatlarında hızlı yükselişi beraberinde getiriyor.

Ons altın fiyatı bugün tüm zamanların zirvesini görerek 2 bin 141 doları gördü. Gram altın fiyatı da 2 bin 180 TL'ye dayandı. Kapalıçarşı'da ise gram altında 2 bin 300 TL seviyesinin üzeri görüldü.

Sözcü'de yer alan habere göre, Kapalıçarşı kaynakları, son günlerde vatandaşın altın talebinin arttığını, özellikle dün şubat enflasyonunun yüksek gelmesi sonrasında altın talebinde belirgin artış olduğunu, bunun da altın ticaretiyle bağlantılı olarak fiziki dolar talebini artırdığını ve dolayısıyla piyasada dolar kurunun da bankalar arası kurdan ayrıştığını söyledi.