Gündem
16 Eki 2011 15:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:54

KANUNİ İLE VEZİRİ PARGALI DA AVRASYA MARATONU'NDA!

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl yine renkli görüntülere sahne oldu.

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl yine renkli görüntülere sahne olurken, köprünün tehlike arzedecek şekilde sallanmasının önüne geçmek amacıyla alınan önlemler dikkat çekti

Geçtiğimiz yıl köprü direklerinin tehlike arz edecek şekilde sallanması, köprünün yıkılma tehlikesi olup olmadığı tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Yetkililer, bu sene bu tartışmaların önüne geçmek için bir takım önlemler aldı. Boğaziçi Köprüsü’nün her iki yönündeki denize bakan iki şerit kapatıldı. Ayrıca maratona katılanlar bölüm bölüm köprüye giriş yaptı. Bu önlemlerle birlikte geçen sene kameralara yansıyan ve herkesi korkutan direklerin sallandığı görüntüler bu sene yaşanmadı.

KANUNİ İLE VEZİRİ PARGALI’DA MARATONDAYDI

İstanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da maratonda otobüs üzerinden katılımcıları selamladı. Topbaş, maratonun yine çok renkli olduğunu ve sporun bir yaşam tarzı olması gerektiğini söyledikten sonra tabancayla koşunun startını verdi.

Startla birlikte "Halk Yürüyüşü" başlamış oldu. Maraton, yine renkli görüntülere sahne oldu. Maratonun renkli karelerinden biri, Kanuni Sultan Süleyman ve Veziri Pargalı İbrahim Paşa kostümündeki iki arkadaştı. Kanuni, kolunda veziriyle birlikte maratona katılırken, İstanbul’u çok değişmiş gördüğünü ancak insanların aynı sevgi ve sıcaklıkta olduğunu söyledi.

MİNİKLER DE MARATONDAYDI

Boğaziçi Köprüsü’nün her iki yönündeki denize bakan şeritler polis ve görevliler tarafından güvenlik nedeniyle yaya geçişine kapatılırken, maratona katılanlar Boğaz manzarasını arkalarına alıp bol bol fotoğraf çektirdi. Senede bir kez araç trafiğine kapatılan Boğaz Köprüsü’nden yürüyerek geçmenin keyfini çıkaranların yanı sıra bazıları da köprü girişinde Ruby oynadı.

Avrasya Rugby Grubu Boğaz Köprüsü girişinde yağmur ve soğuk havaya aldırmadan bir de gösteri maçı yaptı. Maratonun bir başka renkli görünsü de minik itfaiyeciler oldu. Osmanlı dönemindeki itfaiye erlerinin kıyafetlerini giyen minikler tek sıra halinde omuzlarında tulumbayla birlikte maratona renk kattı. Omuzlarında tulumba taşırken mutlu görünen miniklerin bir o kadar da tulumbanın ağırlığından şikayetçi oldukları gözlendi. Maratona yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı belirtildi.

HİÇ BİRŞEY SPORU ENGELLEMİYOR

İstanbul 33. Kıtalararası Avrasya Maratonu’na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Koşu gayet güzel gidiyor. Güzel bir şey büyük bir heyecan var. Havanın yağmuru yağışı hiç birşey sporu engellemiyor. Spor engel tanımaz. Yediden yetmişe buradayız. Halk ile beraber bu güzelliği yaşıyoruz" dedi.

KÖPRÜ SALLANMADI

Köprünün sallanıp sallanmadığına ilişkin soruya Topbaş, "Köprü geçen sene sallanmıştı. Teknik elemanlar uzmanlar bir takım mühendislik işi bu. Risk olmaması için bu yıl daha tedbirli dolaşılması, daha tedbirli bu işin yapılması için uyarılar yapıldı. Yan şeritler gördüğünüz gibi açık bırakıldı. Sadece ortadan ve göğüs numarası olarak 80 bin halkımıza ancak verebildik. Fazla vermedik yüzbinler müraacat etti. Çok isteyen var tabi büyük bir heyecan bu" diye konuştu. Topbaş, "Köprü sallanmadı diyebilir miyiz" sorusuna da, "Sallanmadı gördüğümüz kadarıyla" şeklinde cevap verdi.

YÜRÜYÜŞ İÇİN GÜZEL BİR GÜN

Koşuya katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, koşunun güzel olduğunu belirterek, "Yağmurda yürümenin keyfi bambaşka. Bana göre yürüyüş için güzel bir gün. Çok keyifli birlik beraberlik arkadaşlık çok güzel bir Avrasya Maratonu yaşıyoruz" diye konuştu.

"BAŞBAKANIMIZIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ"

Ak Parti Beyoğlu Gençlik Kolları üyelerinin de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın cenezesinde ağlarken çekilen fotoğraflarının yer aldığı tişörtleri giydikleri görüldü. Ak Parti Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tezgel, "Yüreğimiz yanıyor dayanamıyoruz. Onun acısı bizim acımızdır diyoruz. Kendisini çok seviyoruz gençlik kolları olarak. Bizim bir şarkımız var, ’beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurda’ diye biz bu yağmurda halkımızla birlikteyiz. Başbakanımızın acısını paylaşıyoruz. Bizim için süper geçiyor" dedi.

"MUHSİN YAZICIOĞLUNU UNUTMADIK"

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giyen Alperen Ocakları üyeleri de koşuya katıldı. Ataşehir Alperen Ocakları Başkanı Bünyamin Karakuş, Muhsin Yazıcıoğlu’nu unutmadıklarını belirterek, "Bu davanın sonuçlanmasını takip edeceğiz" dedi.

"MEME KANSERİNE KARŞI BERABER YÜRÜYORUZ"

Kanserle Savaş Daire Başkan Yardımcısı Nejat Özgür ise, "Bugün burada meme kanserine karşı beraber yürüyoruz. Meme kanserine karşı yaklaşık 100 arkadaşımızla beraber pembe tişörtlerimizi giyerek, farkındalık yaratmak için yürüyoruz. Meme kanseri erken teşhisle rahatlıkla tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bu Türkiye’de ücretsiz olarak taranmaktadır. Butün kadınlarımıza diyoruz ki, lütfen korkmadan bu merkezlerimize gidin ücretsiz taramalarınızı yaptırın ki, hayatınız daha sonra rezil olmasın" diye konuştu. Koşunun güzel geçtiğini söyleyen vatandaşlar, yağmurdan etkilenmediklerini maratona katılmaktan da mutlu olduklarını söyledi. Koşu sırasında Boğaziçi Köprüsü üzerinde polislerin yoğun güvenlik önlemi aldığı ve ambulansların da hazır bekledildiği gözlendi.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR POLİS EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜ

Fenerbahçeli taraftarlar da, Şike Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın fotoğrafının bulunduğu afişi taşıdılar. Yürüyüş sırasında Fenerbahçeli taraftarlara polisinin eşlik etmesi de dikkat çekti. Su satan seyyar satıcı ise yağmurdan dolayı pek satış yapamadığını söyledi.