Kültür Sanat
22 Ağu 2023 09:10 Son Güncelleme: 22 Ağu 2023 09:17

Kanto filmi Saraybosna Film Festivali'nde ödül aldı

Kanto filmi, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da devam eden 29. Saraybosna Film Festivali'nden (SFF) ödülle ayrıldı.

Ensar Altay'ın yönetmenliğini yaptığı KANTO adlı sinema filmi, Saraybosna Film Festivali – Cinelink'in Work In Progress bölümünde impACT ödülünü almaya hak kazandı. 11 – 18 Ağustos 2023 tarihlerinde Saraybosna'da yapılan festivalin endüstri bölümü olan Cinelink bu sene 3 filme ödül verdi. Henüz tamamlanmamış filmlere verilen bu ödüller için bütün dünyadan 10 film finale kaldı.

Çekimleri 2023 yılının Mart ayında Safranbolu ve Karabük'te yapılan KANTO, yaşlı bir kadının kaybolmasını ve bütün şehrin onu aramaktan vazgeçmesini anlatıyor. Başrollerini Didem İnselel, Sinan Albayrak, Yıldız Kültür ve Ece Bağcı'nın yaptığı film, karakterlerin dünyasının derinliklerine inmesiyle ve etkileyici atmosferiyle Sarajevo'da büyük beğeni topladı.

 

Filmin ana yapımcılığını yapımcı-yönetmen Süleyman Civliz üstlenirken, Kürşat Üresin görüntü yönetmenliğini gerçekleştiriyor. Filmin kadrosunda Yelda Yanat Bağcı ortak yapımcı olarak yer alıyor. KANTO'nun bir diğer ortak yapımcısı TRT olurken film, Kültür Bakanlığı tarafından da desteklendi. Uluslararası ortak yapımcı olarak Anouk Saluizer filmin kadrosunda yer alıyor.

KANTO'nun almayı hak ettiği impACT ödülü, uluslararası dağıtım desteğini kapsıyor. Bu ödülle birlikte sinema sektöründe dünyanın en büyük ağına sahip Think-Film Impact firması filmin serüvenine dahil olmuş oldu.

Daha önceki uzun metraj belgesel filmi Kodokushi ile Shangai ve Camerimage dahil bir çok festivalde başarı yakalayan Ensar Altay'ın ilk uzun metraj kurmaca sinema filmi olan KANTO ile de dikkat çekeceği düşünülüyor.

Ensar Altay'ın senaryosunu Oktay Berber ve Esra Elönü ile birlikte yazdığı KANTO, üç farklı kuşakta yer alan kadınların hikayesini ele alıyor. Filmde yaşlıların sosyal izolasyonu, birlikte yaşama kültürü ve aile içi ilişkiler gibi evrensel konular tartışılıyor.