Kanseri önlüyor, bağışıklığı kaya gibi yapıyor! Acı suyu her derde deva...

Kanseri önlüyor, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor. Cilt sağlığını korurken solunum yolu enfeksiyonlarına karşı savaşıyor. Akciğer rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok kanser türünde tedaviye destek amaçlı kullanılıyor. Sakızını çiğneyerek acı suyunu yutmak vücuttaki iltihabı ve ödemi atmaya yardımcı oluyor. Stresle mücadele ediyor, anksiyete problemlerinin giderilmesinde tercih ediliyor. Antidepresan özelliği ile depresyon tedavisinde etkili olduğu biliniyor.

Kanseri önlüyor, bağışıklığı kaya gibi yapıyor! Acı suyu her derde deva... - Sayfa 1

Ağırlıklı olarak Kuzey Afrika ve Hindistan’da yetişen Akgünlük ağacı, ülkemizde özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştiriliyor. Boyları yaklaşık 8 metreye kadar ulaşabilen küçük bir ağaç türü olan bu ağaç, oldukça sağlam bir yapıya sahiptir. Uzun ömre sahip bu ağacın en değişik özelliği gövdesine dokunulduğunda aleorezin denilen reçineye benzer bir madde yayması. Akgünlük bitkisi ise bu ağaçlardan elde edilen reçineden yapılan bir tür sakızdır. Hindistan'ın geleneksel ayurvedeva tıbbında uzun yıllardır kullanılmaktadır. Peki Akgünlük bitkisinin fayları neler? Nasıl tüketilir? Zararı var mı?

112
Kanseri önlüyor, bağışıklığı kaya gibi yapıyor! Acı suyu her derde deva... - Sayfa 2

AKGÜNLÜK BİTKİSİNİN FAYDALARI NE?

Zengin bir boswellik asit kaynağı olan Akgünlük bitkisi, vücut için farklı şekillerde fayda sağlar. Başta akciğer rahatsızlıkları olmak üzere pek çok kanser türünde tedaviye destek amaçlı kullanılır. Ayrıca antienflamatuar etkisi sayesinde vücutta oluşan iltihabı ve ödemi atmaya yardımcı olur. Akgünlük sakızını gün içerisinde birkaç defa ağzınızda emerek çıkan acı suyunu yutarsanız ve bu işleme 15 gün boyunca devam ederseniz vücudunuzda oluşan ödemin kısa sürede yok olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca çocuklara kuru üzümle birlikte verilirse zihin açar ve unutkanlığın önüne geçer.

212
Kanseri önlüyor, bağışıklığı kaya gibi yapıyor! Acı suyu her derde deva... - Sayfa 3

Akgünlük sakızının psikosomatik rahatsızlıklar üzerinde de oldukça fayda sağladığı bilinmekte. Stresle mücadele ederken anksiyete problemlerinin giderilmesine de yardımcı olur. Antidepresan özellik gösterdiği için depresyon tedavisinde de etkilidir. Kişiyi sakinleştirir. Kekikle karıştırılıp çiğnenirse psikolojik sebeplerle dil tutulması yaşayan kişilere kısa sürede fayda sağlar. Ses kısıklığı için de sıkça tercih edilen akgünlük sakızı; çiğnenerek, tütsüsü yapılarak ya da havuçla birlikte karıştırılarak tüketildiğinde ses kısıklığını kısa sürede giderir.

312
Kanseri önlüyor, bağışıklığı kaya gibi yapıyor! Acı suyu her derde deva... - Sayfa 4

KANSERİ ÖNLÜYOR

Kanser tedavisinde oldukça önemli bir yeri olan akgünlük bitkisi, enflamasyona ve şişmeye neden olan bağışıklık sisteminin reaksiyonlarını durdurmaya yardımcı olmasının yanı sıra antienflamatuar etkileriyle ağrıyla mücadele eden potansiyel bir kanser tedavisidir. Akgünlük özütü, NSAII (non steroidal antienflamatuar ilaçlar) kadar etkili bir ağrı kesicidir. Özellikle prostat kanseri kanseri üzerinde başarılı sonuçlar verir. Yapılan bazı araştırmalarda kanserli hücrelerin yayılmasını önlediği gözlenmiştir. Özetle; yan etkilere neden olan pek çok kimyasal ilacın aksine, yüzyıllardır komplikasyonsuz ve güvenli bir şekilde kullanılan bir şifa kaynağıdır.

412