Gündem
22 Eyl 2015 17:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Kansere yenik düşen tiyatrocuya hüzünlü veda!

Meme kanseri tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçısı 42 yaşındaki Ayşe Yasemin Erbulun, memleketi Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Üsküdar Tekel Sahnesi’nde dün yapılan törenin ardından, 20 yıllık tiyatro sanatçısı Erbulun’un cenazesi bugün memleketi Balıkesir’e getirildi. Balıkesir’in tanınmış avukatlarından Enver Erbulun’un kızı olan Ayşe Yasemin Erbulun’un Paşa Camisi’ndeki cenazesine çok sayıda avukat, sanatçı ve yakınları katıldı. Yasemin Erbulun’un annesi Ümit Erbulun, gözyaşları içinde başsağlığı dileklerini kabul etti. Ümit- Enver Erbulun’un avukat olan kızları Elif Erbulun Duruk ve Aslıhan Erbulun da ablalarını kaybetmenin acısını yaşadı. Öğle vakti kılınan namazın ardından Ayşe Yasemin Erbulun, Başçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi.

’ODİN HAFTASI’NA DAVET EDİLEN 4 İSİMDEN BİRİYDİ

Konservatuvar mezunu, yazar ve çevirmen Ayşe Yasemin Erbulun, uzun yıllar Erzurum Devlet Tiyatrosunda görev yaptı. Fermanlı Deli Hazretleri, Kafkas Tebeşir Dairesi, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Kocasını Pişiren Kadın gibi Türkiye genelinde sevilen çok sayıda oyunda rol aldı. Özellikle ’Kafkas Tebeşir Dairesi’ adlı oyundaki rolü ile ünlendi. Devlet Tiyatroları turneleri ile Türkiye’nin dört bir yanında seyirci karşısına çıktı. Devlet Tiyatrolarının dört ayrı bölge tiyatrosundan, 2007 yılında Danimarka’nın Holstebro Kentinde düzenlenen ’Odin Haftası’na davet edilen dört sanatçı arasında yer aldı.