Gündem
24 Tem 2010 17:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:29

KANSERE KARŞI ELELE VERDİLER, BELEDİYE BAŞKANI DESTEK VERMEYİNCE İSYAN ETTİLER!

Sakarya Adapazarı'nda düzenlenen etkinliğe oyuncular, sanatçılar ve mankenler katıldı.Belediye başkanından destek gelmeyince neler yaşandı?

Sakarya Adapazarı’na 40’a yakın ünlü işini gücünü bırakıp kanserli hastalara destek vermek için gitti. Organizasyon süresince kamu yöneticileri hariç herkes oradaydı. Adapazarı Belediyesi önünde yapılan imza etkinliğine belediye başkanı makamından inip destek vermeyince sanatçılar sinirlendi. Konser öncesi konuşma yapan gazeteci-yazar Sefer Darıcı açtı ağzını, yumdu gözünü…

Sakarya’nın Adapazarı ilçesine kansere dikkat çekmek amacıyla giden dizi oyuncuları, ses sanatçıları ve mankenlerden oluşan grup Çark Caddesi boyunca yürüdü. Amaç elde edilecek gelirle Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği’ne (KANSERDER) minibüs alınmasıydı.

Aralarında Gazeteci-Yazar Sefer Darıcı’nın da bulunduğu ve ’’Umutlara Bir Adım Daha’’ Kampanyası kapsamında kente gelen ses sanatçıları, mankenler ve dizi oyuncuları, ’’Kansere Karşı El Ele’’ yazılı tişörtler giydikten sonra maske takarak Çark Caddesi’nde sessiz bir yürüyüş yaptılar.

Kurtlar Vadisi oyuncuları Abidin Yerebakan, Bekir Aslantaş, manken Gözde Özceylan, Ercan Seyhan, Yorgun Efe, Gerçek, Candaş, Burak Ballı ve Filiz Altaylı’nın de aralarında olduğu grup ardından Adapazarı Belediyesi ve Erenler Kültür Merkezi önünde imza etkinliğine katıldı. Burada kanserli hastalar yararına fotoğraf ve kasetler imzalandı.

Adapazarı Belediyesi önündeki imza etkinliği sırasında Adapazarı Belediye Başkanı kendi ilçesindeki hastalar için düzenlenen bu organizasyona makamından inip destek vermeyince sanatçılar sinirlendi.

Darıcı’dan sert çıkış

Sanatçı grubu ardından konser vermek için Erenler Kültür Merkezi’ne geçti. Burada konuşma yapan gazeteci-yazar Sefer Darıcı, “Buraya bir çok sanatçı dostum ve arkadaşım işini gücünü bırakıp, programlarını iptal edip sırf destek vermek amacıyla geldi. Kanserli çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayabilmek, bir nebze de olsa yardım edebilmek için geldi. Ancak sanatçı ve medya duyarlılığı kadar kamu idarecilerinin de kendi sınırları içindeki bu tarz etkinliklere destek vermesi gerekiyor. Kamu idarecileri demişken. Sayın Sakarya Valisi aramızda mı? Yok. Sayın Sakarya ve Adapazarı Belediye Başkanları aramızda mı? Yok. Sayın kaymakam aramızda mı? Yok.” dedi.

Ardından sert bir üslupla teşekkür edip sahneden ayrılan Darıcı’nın konuşması uzun süre alkış aldı. Programa kamu idarecilerden sadece Erenler Belediye Başkanı katıldı.