Gündem
04 Nis 2011 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

KANIT'IN YILDIZLARI BAŞKA HANGİ MECRALARDA BOY GÖSTERİYOR; DENİZ GEZMİŞ'İ KİM OYNUYOR?

Kanal D'nin kriminal dizisi Kanıt'ın yıldızları başka mecralarda da çok başarılı işlere imza atıyor!

Kanal D'nin her hafta yükselen reytingi ile dikkatleri üzerine toplayan dizisi Kanıt'ın senaristi Ahmet Saatçioğlu'nun şiir kitabı yayınlandı.

Kanıt gibi sıradışı bir formata yazdıkları ile hayat veren Saatçioğlu, cinayetler, otopsiler, ölenler, kalanlar, yaralanlar, saçlar, kanlar ve DNA'lar  arasında şiir yazarak nefes alıyor.

Gölgen düştü kalbime ismini taşıyan kitap, sanal ortamda şiirseverlerin beğenisine sunuldu. Kitap www.golgendustukalbime.com isimli internet sitesinde görücüye çıktı.

Kanıt'ta harikalar yaratan Ahmet Saatçioğlu'nun kitabında yer alan ve Irak Savaşı sırasında yazılan "İki yüzlüdür hayat" isimli şiir, okuyanları derinden sarsıyor.

Her gece sabahın ilk ışıklarına kadar Kanıt dizisi için yazdığı dehşetengiz  senaryoların ardından "Kendimi  ancak şiir yazarak rehabilite edebiliyorum " diyen Saatçioğlu'nun, bir de Paralel Dünyalar isimli  romanı bulunuyor.
Senarist Saatçioğlu Kanıt dizisinden önce Hacı, Sağır Oda, Hepsi Bir adlı tv dizilerinin senaryolarını da yazmıştı.

BAYAN KANIT ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞUYOR

Kanıt ekibi son günlerde adeta nefes almadan çalışıyor. Kanıtçılar zamanla yarışıyor. Bir yandan pazartesi gecesi yayınlanacak bölümleri yetiştirmek için olağanüstü çaba sarf eden Prof. Dr. Sevil Atasoy, Engin Benli, Deniz Celiloğlu ve Sera Tokdemir, diğer yandan dizi dışındaki faaliyetlerini de aksatmadan devam ettirme telaşındalar.

Kanıt'ın konsept danışmanı ve sunucusu Prof. Dr. Sevil Atasoy'un "Her çikolata yenmez" isimli gerçek hikayelerden oluşan kitabı kısa bir süre önce çıkmıştı. Atasoy yeni kitabı için şimdiden kolları sıvamış durumda. Diğer yandan ise  üniversiteler, belediyeler, özel okullar ve polis eğitim merkezlerinden gelen konferans davetlerine iştirak ederek ilgilileri suç ve suçu önleme konusunda aydınlatıyor. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi'nde "Suç Haberleri" dersi veriyor.

KOMİSER SELİM DENİZ GEZMİŞ'İ OYNUYOR

Kanıt'ın değişmez üçlüsü Başkomiser Orhan (Engin Benli), Komiser Selim (Deniz Celiloğlu) ve kriminalist Zeynep (Sera Tokdemir) ise televizyonun dışında tiyatroda oynadıklarıyla rollerle sanatseverlerle biraraya geliyor.

Engin Benli, Haldun Dormen'in yönetmenliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda " İkinin Biri" adlı oyunda George Pigden karakterini canlandırıyor.

Deniz Celiloğlu ise Diğer Şeyler Topluluğu'nun yeni oyunu " Yüzyılın Aşkı"nda, Deniz Gezmiş'i canlandırıyor. Oyunu yazan ve yöneten, Yeşim Özsoy Gülan.

Sera Tokdemir Tiyatro Komedya'nın " Elbiseler Fora" isimli oyununda, Nağlan karakterine hayat veriyor. Paul Van Stall'ın yazdığı oyunun yönetmeni, Murat Akgün...