Gündem
23 Eki 2011 17:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

KANDİLLİ AÇIKLADI! BİN CAN KAYBI TAHMİN EDİYORUZ!

Depremin büyüklüğünü 7.2 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi, ''Yaklaşık bin can kaybı olabileceğini tahmin ediyoruz'' açıklamasında bulundu.

 Kandilli Rasathanesi, 6.6 olarak açıklanan depremin büyüklüğünü 7.2 olarak açıkladı.

Kandilli'den yapılan diğer açıklamalar şöyle:

*Depremin sığ bir deprem olduğunu, hasarın Van ve Erciş arasında yoğunlaştığını tahmin ediyoruz.

*Şimdiye kadar görülen en büyük artçı 5.5 büyüklüğünde.

*Depremin şiddeti 8 ile 9 arasında. depremin 9 şiddetinde hissedildiği bölgelerde hasar büyük.

*Bin dolayında evin hasar gördüğünü tahmin ediyoruz. Yaklaşık bin can kaybı tahmin ediyoruz. ama bu rakam daha fazla da çıkabilir.

''VAN'DA ŞİDDET 8 MERTEBESİNDE, 9 ŞİDDETİNİN GÖRÜLDÜĞÜ YERLER DE VAR''
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Van Tabanlı'daki depremin büyüklüğünü ve yerini doğru verdiklerini dile getirerek, ''Büyüklüğünü ilk olarak yerel olarak verdik, daha sonra revize ettik'' dedi.

Erdik, yaptığı açıklamada, depremin büyüklüğü konusundaki farklı bilgilere işaret ederek, Enstitü olarak süratle hareket ettiklerini ifade etti.

''Depremin büyüklüğünü ve yerini doğru verdik. Büyüklüğünü ilk olarak yerel olarak verdik, daha sonra revize ettik'' diyen Erdik, 6.6 büyüklüğün yerel olduğunu, daha sonra moment büyüklüğünü 7.2 olarak revize ettiklerini söyledi.

Erdik, depremlerde önemli olanın büyüklük değil, şiddet olduğuna da dikkati çekerek, ''Van'da şiddet 8 mertebesinde. 9 şiddetinin görüldüğü yerler de var'' dedi.