Gündem
27 Nis 2013 10:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

KANDİL TATİL CENNETİNE Mİ DÖNECEK?

PKK'nın üssü olan Kandil'in karşısındaki Korek Dağı'na 5 yıldızlı tatil köyü inşa edildi. 60 milyon dolarlık yatırımın sahibi ise Barzani ailesi..

Çözüm süreci havayı değiştirdi. Türkiye çözüme kilitlendi. 30 yıldır kan akıtan terör örgütü, geri çekileceğini ilan etti. Tüm bu gelişmeler sürerken Kuzey Irak’a renk geldi! Mesut Barzani’nin yeğeni Şeyh Şirvan Barzani, Kandil’in karşısındaki Korek Dağı’nı tatil cennetine çevirdi. Kuzey Irak’taki telekomünikasyon piyasasını elinde tutan ve Korek Telekom’un da sahibi olan Barzani, Korek Dağı’na yatırım için 60 milyon doları gözden çıkardı.

240 VİLLA VE OTEL...

Şeyh Şirvan Barzani, 3 bin 200 metre yüksekliğindeki Korek Dağı’na 5 yıldızlı bir tatil köyü inşa ettirmeye başladı. Kandil Dağı manzaralı bölgeye, 240 villa, otel, teleferik, dağ restoranı ve kayak üssü yapıldı. Tesisin beş yıldızlı restoranını ise Türkiye’den Ada Cafe’nin işleteceği açıklandı.

’DAĞDAN İNENLER ÇALIŞSIN’

Ada Cafe’nin sahibi Zana Sezen, bölgeye yatırımların süreceğini söyledi. Sezen "Barış hayata geçerse Kandil’i de Korek Dağı gibi bir tatil cennetine çevirmek istiyoruz. Bölgede 2 bin 200 Türkiyeli işadamı var. Dağdan inmek ve hayata yeniden başlamak isteyenler de Kandil’de istihdam edilebilir" dedi.

HEDEF JET SOSYETE

Korek Dağı’ndaki 500 bin metrekarelik alana inşa edilen tatil köyüne, eğlence parkı ve alışveriş merkezi de yapılacak. Dağdaki tatil üssü, öncelikli olarak dünya jet sosyetesini Irak’a çekmeyi planlıyor. Korek Dağı’nda çalışacak kişiler ise şimdiden işe alınmış durumda. Aileleriyle gelecek olanlar için köylerden ev tutulmuş. Tesisteki çeşitli merkezlerde, Mahmur Kampı’nda yaşayanlar da işe alınmış.

* Korek Dağı, geçmişte Kürdistan Demokrat Partisi’nin önemli bir strateji merkeziydi. Ayrıca Saddam Hüseyin döneminde de Irak ordusunun üslendiği en önemli noktalardan biriydi. Irak ordusu, Korek Dağı’nı yığınak alanı olarak kullanmıştı.

* Tatil köyüne, teleferik de kuruldu. Böylece tatilciler Revanduz kasabasından teleferiğe binip otele ulaşacak.

* Korek Dağı’ndaki tesislerde bulunan Ada Cafe’yi Zana Sezen işletecek. Sezen, Kuzey Irak’ta başka ortaklıklarının da bulunduğunu söylüyor.

Takvim