Gündem
16 Nis 2013 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

KANDİL LEMAN DERGİSİ OKUYOR!

PKK'lı teröristler, ''Çözüm süreci'' kapsamında Kandil'e giden heyetlerden Leman Dergisi istediler.

PKK'lı teröristlerin, ''Çözüm süreci'' kapsamında Kandil'e giden heyetlerden ilginç bir istekte bulundukları öğrenildi. PKK'lılar, kitap, dergi ve özellikle de Leman Dergisi istediler.

Abdullah Öcalan’ın 21 Mart günü Diyarbakır’dan verdiği ''Sınır dışına çekilme aşamasına gelinmiştir'' mesajının ardından İmralı ile Kandil arasındaki mektup trafiğini yürüten BDP heyeti Kuzey Irak’ta PKK yöneticileri ile görüştü. BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş ile İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder Kandil'e gitti.

Kandil’de PKK’nın üst yönetimi ile fotoğraf çektiren Demirtaş ve Önder'in yanında, Ronahi Serhat, Sabri Ok, Nurettin Sofi, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan. Delal Amed, Rengin Botan, Sülbüs Peri, Bahoz Erdal yer aldı.

LEMAN İSTEDİLER
Daha önce Kandil ile yapılan temaslarda ve bu görüşmeler sırasında, PKK'lıların heyetlerden kitap ve dergi talebinde bulundukları öğrenildi. BDP eş Başkanı Gülten Kışanak da ''Dağdakiler dergi istiyorlar, kitap istiyorlar. En çok da Leman Dergisi istiyorlar'' dedi.

Öte yandan önceki gün 5. BDP heyeti olarak İmralı'ya giden  Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in temaslarının ardından Öcalan’ın bu hafta içinde çekilme konsunda yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

''Silahsız çeklime'' konusunda tereddütleri bulunan Kandil, ''Yazılı güvence'' talep etti.  Başbakan Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu kararı ve Valilere genelge gönderileceğini açıklaması ise, çekilme sürecindeki tıkanıklığın aşılmasında, yeni bir adım olarak değerlendiriliyor.