Gündem
23 Kas 2010 20:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:49

KANAL D VE TRT'DEN YILMAZ GÜNEY'E BOYKOT MU VAR?

Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney Kanal D ve TRT'nin, eşinin filmlerine boykot uyguladığını söyledi.

Balçiçek İlter’in Habertürk ekranlarındaki konuğu ünlü yönetmen Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney’di. Güney, usta yönetmenin filmlerinin Türk TV kanallarında neden yayınlanmadığını sorgularken ilginç açıklamalar da yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Paris’te Yılmaz Güney’in mezarını ziyaret etmesine gelen tepkiler yeni bir tartışma başlatmıştı. Sözcü ve Vakit gibi ters uçlardaki gazeteleri ortak bir tepkide birleştiren ziyaret usta yönetmeni de yeniden gündeme getirdi. Fatoş Güney, Habertürk ekranlarında eşinin filmlerinin neden Türk televizyonlarında yayınlanmadığını sorgularken TRT ve Kanal D’yi topa tuttu.

KANAL D, YILMAZ GÜNEY FİLMLERİNİ NEDEN RED ETTİ?

Fatoş Güney "filmlerin TRT 6’da yayınlanması için Kürtçe dublaj da yaptırdık ama yayınlanmadı. Kanal D ise ’Yılmaz Güney filmleri yayın politikamıza ters düşüyor’ diyerek yayınlayamayacaklarını söylediler."dedi. Yılmaz Güney filmlerine dönük medyada kabül görmüş bir sansür olduğuna işaret eden Fatoş Güney konuyu Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay’la da konuştuğunu söyledi.

Balçiçek İlter’in de şaşkınlıkla karşıladığı TV boykotu TRT Şeş’i de tartışma konusu yaptı. Fatoş Güney, açılım ve Kürtçe devlet kanalına rağmen uygulanan boykotun ikiyüzlülük olduğunu söyledi.