Medya
25 Nis 2011 13:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

KANAL D O REKLAMI NEDEN YAYINLAMIYOR?

Nebahat Çehre'li Sinpaş reklamlarına evet diyen Kanal D, üç diziyi "ti"ye alan Polisan reklamlarına ekranında yer vermemiş.

Fatmagül'ün suçu belli de Polisan'ın suçu ne?

"Muhteşem Yüzyıl, Fatmagül ve Öyle Bir Geçer Zaman ki" reyting ve reklam alma rekorları kırıp izlenirken bu dizilere sponsorluk yapıp, reklam kuşaklarında yer bulan markaları da öne çıkarıyor.
Elbette tutan dizilerin reklamvereni çok ama bir o kadar da cömert olmak durumunda. Baharın gelmesiyle reklam kampanyalarına hız veren Filli Boya ve Marshall da başta diziler olmak üzere tüm mecralarda görülmeye başlamışlardı. Muhteşem Yüzyıl'a sponsorluk yapan ve sosyal sorumluluk projeleriyle kurumsal algısına yatırım yapan Marshall ile sevilen ünlüleri renkleriyle özdeştiren Filli Boya, kampanyalarına büyük bütçeler harcıyor.

Boya sektörünün bir başka güçlü markası Polisan da geçen hafta reklam kampanyasına başladı. Güçlü bir duruş sergileyen ve kendisinden önce kampanyalarını başlatan iki rakibine mesajının ne olacağı şahsen merakımı mucip olmuştu. Polisan, "zor oyunu bozar" mantığıyla "popüler televizyon kültürüne karşı kalıcı, gerçek sanat" mesajıyla ekrana çıktı. Dış sesin, "Ne olacak bu Fatmagül'ün, Osman'ın, Hürrem'in hali?" sorusuna, "Bunlar gelip geçici, Polisan çok çekici." diyen balerin görüntüsü ve mesajıyla başlı başına bir çelişki gibi gözükürken, "gerçek sanat gibi kalıcı olan gerçek markadır" mesajını vererek popüler diziler üzerinden diğer markaları sorguluyor.

Bildiğiniz üzere Muhteşem Yüzyıl dizisinden esinlenerek Sinpaş da Muhteşem İstanbul Sarayları projesi için dizinin Valide Sultan'ı Nebahat Çehre'yi reklamlarında kullanmıştı. Tutan dizilerin oyuncularını pek çok markanın yüzü olarak görmeye alışığız ancak bu kez Polisan'ın dizi karakteriyle eğlenen kampanyası cesurca olmuş. Cesurca çünkü duyumuma göre Nebahat Çehre'li Sinpaş reklamlarına evet diyen Kanal D, üç diziyi "ti"ye alan Polisan reklamlarına ekranında yer vermemiş. Şimdi birkaç soru sormak istiyorum; krizde olsaydık, yeni RTÜK yasası gereği dizi arası reklam kuşağı 4 dakikadır denmeseydi, rekabet bu kadar güçlü markalar arasında olmasaydı Kanal D reklamları yine de almaz mıydı? RÖK, Rekabet Kurulu bu işe ne diyor? Polisan'ın bu durumda söz söyleme hakkı var mıdır? Soru çok, cevap lütfen!

Günseli Özen Ocakoğlu / ZAMAN