Medya
21 Eki 2013 14:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

KANAL D "İÇ YAPIMLAR"DA TENKİSAT 'EN ZAYIF HALKA'DAN KOPACAK!

Medyaradar'ın usta yazarı Keskin Kalem sıradanlaşan bayram ekranlarından girdi, işsiz kalan Pepee'yi hangi kanalın transfer edeceği sorusuyla çıktı. İşte yine bomba bir yazı...


BAYRAM EKRANI TATSIZ!

Bir Nere O eski Bayramlar:
Hatırlarım eskiden TV kanalları bayramlara özel olarak hazırlanırlardı. En iyisini yapmak için haftalar, hatta aylar öncesinden hummalı bir yarış içine giderlerdi. Şarkıcılar kapış, kapış giderdi. Assolistler kapanın elinde kalır, en iyilerini kaptığına inanan kanallar, günler öncesinden, "falanca sadece bizde!" diye tanıtımlar yayınlarlardı...
Sonra bayramlar gibi bayram ekranları da sıradanlaştı...
Artık kanallar Bayram ekranı hazırlamıyor. Ya yasak savma amacıyla birkaç şarkıcıya bant çekiyor ya da hiç birşey yapmayıp normal yayın akışına devam ediyor. Hatta normal yayın akışını bile uygulamayıp tekrar yayın yapan kanallar bile var.

                                           HABABAM SINIFI TAKDİRNAME ALDI!

Bir Apışma:
İşte o nedenle, bayram ekranlarında bit pazarına nur yağıyor ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi zirve yapıyor... Sonuç olarak, Hababam Sınıfı, bırakınız sınıfta kalmayı, takdirname ile sınıfı geçiyor ve kıyasıya yarış içerisindeki televizyonculuk sektörü, bu ibretlik manzara karşısında "apışıp" kalıyor...

                                            EL ÖPMEKLE DUDAK AŞINMAZ MI?

Bir Bayram Harçlığı:
Bayram demişken,Tgrt Haber muhabirinin,  Bayram Namazı çıkışı, Başbakan Erdoğan’dan Bayram harçlığı isteyip 200 tl alması konusunda da birşeyler yazmak isterim.
Bu haber duyulur duyulmaz hemen gündem oldu ve hemen herkes kendi meşrebince yazdı çizdi. Kimileri eleştirdi, kimileri alkışladı... Muhabir de kendisini, "Ben harçlığı haber için istedim. Habere magazin kattım!" şeklinde savundu. Haberci değilim ama şu kadarını iyi biliyorum ki, medya patronları bu kadar siyasi rant sağlarken, bir muhabirin, siyasi Bayram Harçlığı istemesinin o kadar da büyük haber değeri yoktur. Ha! unutmadan, muhabir kızımızın bu olaydan sonra önünün çok açılacağı da bir gerçek!

                                           KANAL D "İÇ YAPIMLAR"DA TENKİSAT
                                               EN ZAYIF HALKADAN KOPACAK!


Bir Garip Tenkisat:
4 Ekim tarihli yazımda "D Prodüksiyon program müdürü Erhan Öz’ün "yoruldum" diyerek istifa ettiğini duydum. İstifanın, Kanal D’nin kan kaybettiği bir döneme rastlaması da anlamlı, diye düşünüyorum...." diye yazmıştım. Bu konuda ne bir yalanlama geldi ne de başka bir haber çıktı. En azından ben görmedim.
Kanal D içinde "İç Yapımlar" gibi çalışan birimin başımda bulunan ve İrfan Şahin’e yakın olduğu bilinen Erhan Öz’ün ayrılığının nedeni başında bulunduğu birimin atıl durumda kalması olduğu söyleniyor.  Erhan Öz’ün ayrılığı sonrası ve biriminin yaptığı "Doktorum" ve "Ben Bilmem Eşim Bilir" programlarının tad vermemesi nedeniyle birimde tenkisatın başladığı söyleniyor... Kulislerde asıl kızılca kıyametin "En Zayıf Halka"nın tutmaması halinde kopacağı konuşuluyor. O nedenle Kanal D’nin program servisindeki elemanların harıl harıl iş aradıklarını biliyorum...

                                                        TV8 Mİ, KANALTÜRK MÜ
                                                        PEPEE’Yİ KİM KAPACAK?


Bir Aciliyet:
TRT Çocuk Kanalı’nın başarılı yapımı, çocukların sevgilisi "Pepee" de işsiz kalmış. Ali Eyüboğlu Usta’ya göre, Pepee, yapımcısı Ayşe Şule Bilgiç’le yayıncı TRT Çocuk’un Koordinatörü Can Soysal arasındaki ego savaşının kurbanı olmuş.
Geçenlerde, Kanaltürk ve TV8’in TRT Çocuk Kanalı’na geçildiğini üzülerek belirttikten sonra, "... ben olsam, bu tabloyu gördükten sonra bütün sorumluların kulaklarını çekip,  çizgi film ve çocuk programları yayınlamaya başlardım!" diye yazmıştım.
Hazır Pepee işsizken,  bunu gerçekleştirmenin tam zamanı.  Bakalım, Kanaltürk’ün mü yoksa TV8’in mi yöneticileri elerini çabuk tutup Pepee’yi transfer edecekler?

Haydi Kolay Gelsin!

KESKİN KALEM

keskinkalem@medyaradar.com