Gündem
13 Şub 2014 21:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

Kanal D Haber'den Kabataş bombası! O görüntüler ilk kez yayınlandı!

Gezi Parkı olayları sırasında bir başörtülü bir kadının yanında çocuğu varken saldırıya uğradığı iddia edilmişti. İşte o görüntüler ortaya çıktı.

Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadının, bir grup gösterici tarafından saldırıya uğradığı hatta dövülerek cinsel tacize uğradığı iddia edilmişti. Başbakan Erdoğan'ın da dile getirdiği bu iddianın görüntüleri ve polis raporları ortaya çıktı. Görüntülerde, iddia edilenin aksine herhangi bir darp olayının yaşanmadığı, tacize uğradığını iddia edilen kadının ise ifadeye çağrılan hiçbir kişiyi teşhis edemediği belirtildi.

Gezi Parkı olayları sırasında efsanaye dönen o görüntülere Kanal D ulaştı. Gazeteci İsmet Berkan'ın da izlediğini söylediği görüntülerde, iddia edilenin aksine göstericilerle başörtülü bayan arasında herhangi bir fiziki olayın yaşanmadığı iddia edildi.

POLİS RAPORLARI DA AYNI YÖNDE

Olayın ardından görüntülere dayanarak hazırlanan polis raporunda da iddia edildiği gibi cinsel taciz ve dayak olayının yaşanmadığı, baz istisyonları sayesinde o an bölgede bulunanların ifadeye çağrıldığı, sorgulandığı belirtildi. Yine aynı iddialara göre suç duyurusunda eşgallerini ayrıntılı biçimde veren kadının, emniyette ifadeye çağrılan hiç kimseyi de teşhis edemediği belirtildi.