Rating Raporu
11 Kas 2014 11:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:54

Kanal D Ana Haber eski günlerini arar oldu, seyirci Reaksiyon’a tepki vermiyor!

TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen, 10 Kasım Pazartesi akşamının reyting sonuçlarını yorumluyor. Medyaradar reyting analizleriyle de sektöre ışık tutuyor.


Pazartesi akşamlarının zirvesine demir atan yapımlar belli, onların üstüne çok kalem oynatmaya gerek yok. Karadayı, O Ses Türkiye ve Ulan İstanbul… Benim favorim Ulan İstanbul, hatta bu yıl başlayanlar arasında devamlı takip ettiğim tek dizi diyebilirim. Senaryo grubu müthiş bölümler yazıp harika oyunculuklara teslim ediyor. Bölüm hikayeleri, dizilerin kabir azabı gibi uzayan süreleri yüzünden biraz sünse de ekran başındakileri gerçekten oyalayan bir yapım.

O Ses Türkiye Seyirci mi Kaybetti?

O Ses Türkiye Pazartesi akşamları oldukça fazla seyirciyi ekrana topluyor ancak hala Star’daki kitlesine ulaşabilmiş değil. Seyirci de alıştı artık bu yapımlara ve en büyük sıkıntı da şu; bu programlar yapana ve jüriye yarıyor sadece… Eğer gerçekten piyasaya yeni sesler sokabilse, örneğin geçtiğimiz yıl birinci olan kardeşimiz şimdi müzik piyasasının tozunu attıran bir sese dönüşebilse o zaman O Ses Türkiye açık ara birinci olur ancak bu yarışmalar yağmıyor, gürlüyor o yüzden de ekran başındakilerin gözünde giderek sıkıcılaşıyor. İçinden umut fışkıran insanların hayatının değişmeyeceğini bilmek beni çok üzüyor doğrusu, keşke her bölümde nakit para falan kazandırsalar.

Zaten, içeriği sıradan insanların performanslarıyla oluşturulan bu programlara iyice itiraz etme noktasına geldim artık. O Ses Türkiye, Yetenek Sizsiniz Türkiye vs. programlarda herkes çıkıp bir şeyler yapıyor, jüri ahkam kesiyor, stüdyo seyirci dolu… Bu programlara katılan herkese tıpkı bir dizi oyuncusuna ödenir gibi para ödenmeli. Yoksa iş insanların şöhret olma tutkusunu sömürmeye geldi de geçti bile!

Cüneyt Özdemir Bülten Sunucusu Değil!

Cüneyt Özdemir, Kanal D Ana Haber’in başına çok büyük umutlarla getirildi ancak maya tutmadı. İlk bülten sunumunu eleştirdim diye bana da düşman kesilip bel altından vurmakla suçladı ancak tekrar yazıyorum; kendisi iyi bir haberci ama bu iyi bir haber sunucusu olacağı anlamına gelmiyor. Öyle olsa Kanal D Ana Haber Bülteni dün gece, Fox, Star ve ATV ana haber bültenlerinin ardından 15. sırada olmazdı. Cüneyt Özdemir markası Kanal D Ana Haber Bülteni’ni yukarılara taşımayı başaramadı. Özdemir'in potansiyelini bülten sundurarak heba ettiler.

Seyirci Reaksiyon’a Tepki Vermiyor!

Reaksiyon dizisinin hali perişan, totalde 18. AB grubunda ise 12. sırada… Pahalı prodüksiyon ama o kadar AK bir ses çıkarıyordu ki seyirci giderek itmeye başladı. Dizi ile propaganda yapılır, yapıyorlar da ama bu kadar kör parmağım gözüne olmaz. Ayrıca o kadar çok karakter üzerinden o kadar çok olay dönüyor ki seyirci bir özdeşleşme yaşayamıyor. Deli Yürek’i hiç mi izlemediniz?

Dün akşam bir de yeni dizi başladı. Mustafa Üstündağ ve Ceyda Düvenci gibi iki iddialı ismin başrollerini üstlendiği Aşkın Kanunu… TRT’de epeydir tanıtımları dönen dizi kimsenin dikkatini çekmemiş olacak ki totalde 44. sıradan giriş yaptı. Aslında dizi kötü değil ama farklı bir esprisi yok.  Yayınlandığı gün ve saat itibariyle de çok şanssız. Karadayı, Beni affet ve Ulan İstanbul’a tiryaki seyirci zaten bu dizilerin arasında topaç gibi dönerken yeni bir diziyi görmüyor bile… Yani, artık dizinin karşısına diziyle çıkılacak zamanlar değil. TV kanallarının okumuş çocukları yayıncılık konusunda bir kafayı çalıştırsınlar bir zahmet! Dünyanın en kötü yayıncılığı bizde… Yeni fikirler lazım!

Son söz; yine dizilerden, yarışmalardan vs. konuştuk. Dün bu ülkenin kurucusunun ölüm yıldönümüydü ama kanallar kendisini anmama konusunda anlaşmış gibiydi. Ayıp ettiler… 10 Kasım Pazartesi akşamının reyting karnesi kırıklarla dolu!

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com