Polemik & Kulis
15 Şub 2021 12:00 Son Güncelleme: 15 Şub 2021 12:10

Kanal bulunamadı, 180 gazeteci işsiz kaldı!

Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, faaliyetlerini sonlandırma kararı aldıklarını açıkladı.

1994 yılında iş adamı Cavit Çağlar tarafından Bursa’da yerel bir televizyon kanalı olarak kurulan Olay TV, kısa süre önce kabuk değiştirerek haber kanalı formatında izleyiciler ile yeniden buluşmuştu.

Merkezini İstanbul'a taşıyan ve çeşitli medya kuruluşlarından flaş isimleri transfer eden kanalın muhalif haber ve yorumları iktidarı rahatsız etmiş, HDP Meclis Grup toplatısının yayınlanması ise uzun süre konuşulmuştu.

Cavit Çağlar'ın "Bu yayın politikası beni aştı, ismimi de frekansımı da çekiyorum" çıkışının ardından Olay TV 25 Aralık'ta yayın hayatını sonlandırmıştı.

Merkezini İstanbul’a taşıyarak bir ay gibi kısa bir süre yayın yapan Olay TV’nin kapanmasının ardından yeni kanal kurma çalışmaları sonuçsuz kaldı. Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, bugün saat 11.00'de kanal merkezinde çalışanlarla bir toplantı yaparak faaliyetlerini sonlandırma kararı aldıklarını açıkladı.

Sarılar, "Bu yola çıkarken böyle olacağını ben de bilmiyordum. Kendim de inandım sizleri de inandırdım kendi adıma hepinizden özür dilerim.Çok çabaladık olmadı. Hüseyin Köksal beyin kanal satın alma çabaları başarısız oldu. İşsizlik maaşı için bir çalışma yapacağız. Kimseyi mağdur etmemek için tazminat olaylarına bakacağız. Herkes hakkını helal etsin" diye konuştu.