Gündem
14 Mayıs 2014 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:10

Kanal 7, 20 yılını bu fotoğraflarla anlattı!

Kanal 7’nin 20 yıllık yayıncılık serüvenini anlatan fotoğraf sergisi açıldı.

Kanal 7’nin Eyüp’teki binasında düzenlenen kokteylle açılışı gerçekleşen fotoğraf sergisinde 1994 yılından 2014 yılına Kanal 7’de yayınlanan programlardan, özel günlerden ve çalışma ortamlarından kareler yer alıyor.

İŞTE O KARELER!

4 Temmuz 1994 yılında Sarıyer’de yayın hayatına başlayan Kanal 7, bugün Ülke TV, Radyo 7, Haber7.com, Vokal Radyo, Ulkehaber.com ve izle7.com ile Kanal 7 Medya Grubu adıyla yoluna güçlü bir medya gurubu olarak devam ediyor. Kanal 7 Medya Grubu 20’nci yılına özel hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışı bugün gerçekleşti. Kanal 7’nin yayın hayatına başladığı 1994 yılından günümüze kadar yayınlanan programlardan çok özel kareler, çalışma ofisleri, özel günlerde çekilmiş fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi 20 yıllık yayıncılık serüveninin yanı sıra Kanal 7’nin nasıl ‘Kanal 7 Medya Grubu’na dönüştüğünü de anlatıyor. Binlerce dia, negatif film, basılı fotoğraf ve dijital fotoğraf arşivinden özenle seçilen toplam 404 fotoğraftan oluşan sergi yıl boyunca Kanal 7 binasında 3. Kat’ta görülebilecek. ‘Zaman Tüneli’ adı verilen fotoğraf sergisinde Kanal 7 Medya Grubu’nda çalışırken hayatını kaybedenler de ‘Kaybettiklerimiz’ başlığıyla özel bir bölümde anıldı.

Kanal 7 Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çelik, İsmail Karahan, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ve kurum çalışanlarının katıldı. Açılış konuşmasını yapan Zekeriya Karaman, şunları söyledi: ‘‘1994 yılında bu yolculuğa başladık. Reşit Paşa stüdyomuzda ilk yayınımızı gerçekleştirdik. Aradan 20 yıl geçti, 20 yıl boyunca bu sergide göreceğiniz, çok güzel hatıralarla dolu Kanal 7 tarihini hep birlikte oluşturmuş olduk. 20 yılda hamdolsun utanılacak hiçbir iş yapmadık. Bu 20 yıl içerisinde insan fotoğraflara bakınca birçoğumuzun saçının sakalının ağardığını görüyoruz. Burada birçok arkadaşımızla 18 – 20 yıldır birlikteyiz. Aileye katılan her arkadaşımız buradaki yolculuğuna devam ediyor. Hamdolsun şu anda 500 çalışanı ile Kanal 7 Medya Grubu, Türkiye’de medya sektöründe kendine özgü önemli bir hizmet yaptı ve yapmaya devam ediyor.’’

Sergi hakkında bilgi veren Kurumsal İletişim Müdürü İhsan Aydın da her fotoğraf üzerinde tek tek titizlikle çalışıldığını belirtti. Sergide 7 klasör dia, binlerce basılı fotoğraf ve binlerce dijital fotoğraf arasından seçilen 404 adet fotoğraf kullanıldığını söyleyen Aydın, ‘‘elimizdeki arşivlerden ve kurum personelinden elde ettiğimiz fotoğraflarda seçki yaparken, fotoğrafın kalitesi, uzun süre devam etmiş program fotoğrafları ve arşiv değeri olan görüntülerden seçmeye çalıştık’’ dedi.