Kamuya olan borçlara yapılandırma imkanı! İşte 10 soruda merak edilenler

Kamu alacaklarına yönelik geniş kapsamlı borç yapılandırması paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 31 Aralık 2022 öncesine ait borçlar 48 taksitte ödenebilecek. Yapılandırma için başvurular 31 Mayıs'ta, ilk taksitlerin ödemesi ise 30 Haziran'da başlayacak. Yapılandırılan borçlar peşin ödenirse, yurt içi-üfe tutarının yüzde 90'ından vazgeçilecek. İşte düzenleme kapsamında merak edilen sorular ve yanıtları.

Kamuya olan borçlara yapılandırma imkanı! İşte 10 soruda merak edilenler - Sayfa 1

Öğrenci kredisinden prim borcuna, emlak, taşıtlar vergisinden trafik cezasına kadar milyonlarca vatandaşa nefes aldıracak olan yapılandırma yasası yürürlüğe girdi.

128
Kamuya olan borçlara yapılandırma imkanı! İşte 10 soruda merak edilenler - Sayfa 2

Yasa kapsamında 31 Aralık 2022 tarihine kadar devlete olan bütün borçlar yapılandırılabilecek. Düzenleme kapsamında başvurular 31 Mayıs'a kadar yapılacak, ilk taksit ise 30 Haziran'da yatırılacak.

228
Kamuya olan borçlara yapılandırma imkanı! İşte 10 soruda merak edilenler - Sayfa 3

48 taksit imkanı tanınan düzenlemede kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek. İşte borç yapılandırmasında merak edilen sorular ve yanıtları...

328
Kamuya olan borçlara yapılandırma imkanı! İşte 10 soruda merak edilenler - Sayfa 4

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK, BORCUMU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?
Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

428