Gündem
24 Mayıs 2011 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

KAMPÜSTEKİ KAVGANIN SIRRI!

Sırrı Süreyya Önder'in söyleşisinin iptal edilmesi Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerilimi doruğa çıkarttı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder'in söyleşisinin iptal edilmesi nedeniyle oluşan gerilim, "Fetih Konseri"nde patladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Balmumcu Kampüsü'nde, İstanbul Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder'in seçim söyleşisinin iptal edilmesine kızan BDP yanlısı olduğu ileri sürülen bir grup öğrenci, Fetih Haftası etkinlikleri kapsamında konser veren Ali Kınık'ın konserini protesto etti.

PROTESTO KONSERİ YARIDA KESTİ

Bunun üzerine önce okulun özel güvenlik görevlileri sonra da polis göstericilere müdahale edince olaylar çıktı. Halkla ilişkiler bölümünden yapılan açıklamaya göre okul yönetimi, saat 12.00'da başlayan gerginlik üzerine konseri yarıda kesti. Yıldız Teknik Konseri izleyenler de ayrıldı. Ancak protestocular eyleme devam edince, okulun özel güvenlik görevlileri devreye girdi.

GÜVENLİK BIÇAKLANDI

İddiaya göre, protestocu grupta bulunan bir kişi, üzerinde taşıdığı bıçağı çıkardı ve özel güvenlik görevlilerinden birini bacağından hafif yaraladı. Daha sonra kalabalığa polis müdahale etti. Olayların başladığı sırada okulda bir dizi çekimi için bulunan oyuncu-yönetmen Hamdi Alkan da öğrencileri yatıştırmaya çalıştı. Konsere katılan öğrenciler de okulun arka kapısından dışarı çıkarıldı.

YÖNETİM DERS VE SINAVLARI İPTAL ETTİ

10 kişinin gözaltına alındığı olaylar sırasında bir polisin de gruptan atılan taşla hafif yaralandığı belirtildi. Okuldan verilen bilgiye göre olayların başlamasına neden olan söyleşiyi Sırrı Süreyya Önder kendi isteği ile iptal etti. Yönetim okuldaki ders ve sınavları iptal etti