Gündem
11 Mar 2012 23:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

KAMERAMAN VE MUHABİRLERİ AKP MİLLETVEKİLLERİ DARP ETTİ! İKİ BASIN DERNEĞİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Profesyonel Haber Kameramanları Derneği ile Türkiye Haber Kameramanları Derneği 4+4+4 görüşmeleri sırasında komisyonda yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama...

Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu’nda 4+4+4 eğitim modeli teklifi görüşmeleri sırasında parlamentoda görev yapan kameramanlar, muhabirler ve foto muhabirleri maalesef bazı iktidar partisi milletvekilleri tarafından itilip kakılmış, darp edilmiştir.

Komisyon Başkanı Nabi Avcı toplantının başında görüntü alan kameramanları dışarı davet etmiş ancak iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri arasında çıkan arbede nedeniyle kameramanlar dışarı çıkamamıştır. O kargaşa sırasında görevi sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan kameramanlar, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bazı milletvekilleri tarafından şiddete maruz kalmıştır. Tartaklanan TV 8 kameramanı Ufuk Karagül başından yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır. Star Tv kameramanı Emrah Ozan, Kanal B kameramanı Mehmet Alat ve daha pek çok arkadaşımız ciddi biçimde tartaklanmıştır. Bu görüntüler ve fotoğraflar objektiflere de yansımıştır.

Gazetecilerin çalıştırılmadığı, eleştiri ve denetim görevlerini yerine getirmediği toplumlarda özgürlük ve demokrasiden söz edilebilir mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerinin görev yaptığı bir alanda üstelik doğrudan milletvekilleri tarafından muhabirlerin, kameramanların, foto muhabirlerinin tartaklanması bizi derinden yaralamıştır. Tüm gazeteci arkadaşlarımıza yapılan saldırıları kınıyoruz.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği
Profesyonel Haber Kameramanları Derneği


MEDYARADAR/ÖZEL