Gündem
19 Oca 2022 17:48 Son Güncelleme: 19 Oca 2022 18:22

Kamer Genç'in hayatı belgesel oldu

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) 22 Ocak 2016'da hayatını kaybeden Tunceli milletvekili Kamer Genç ile ilgili bir belgesel hazırladı. Remzi Kazmaz'ın yönetmenliğini yaptığı belgeselin ilk gösterimi, Genç'in doğum yeri olan Tunceli'de 21 Ocak'ta yapılacak.

Tunceli’ye damgasını vurmuş bir siyasetçi olan Kamer Genç için, vefatının 6. yılında "Cumhuriyet'e adanmış bir başarı öyküsü - Kamer Genç Halkın Vekili" belgeseli hazırlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belgeselde Genç'i, "Meclis kürsüsüne çıktığı zaman ben bunu gayet iyi hatırlıyorum. AK Parti grubunun sanki diken üstendeymiş gibi beklediklerini biliyorum. Ama sonuçta söylenen şeylerin tamamı doğruydu" diye anlattı.

T24'ün haberine göre belgeseli Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) hazırladı.

CHP'LİLER DE KATKI SUNDU

TÜLOV, CHP’nin eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in vefatının 6. yılında "Cumhuriyet'e adanmış bir başarı öyküsü - Kamer Genç Halkın Vekili" belgeseli hazırladı. Belgesele, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP 26. Dönem Muğla Milletvekili Nurettin Demir katkı sundu.

Remzi Kazmaz'ın yönetmenliğini yaptığı belgeselin ilk gösterimi, Genç'in doğum yeri olan Tunceli'de 21 Ocak'ta yapılacak. Genç'in hayatını anlatan belgeselde Genç'in, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit ve yurttaşla görüntüleri yer aldı. Genç'in TBMM kürsüsündeki tartışmaları ve idama karşı olduğu için Mehmet Ali Ağca'nın idamına verdiği ret oyunu gösteren gazete kupürü de belgeselde yer aldı. 

"CUMHURİYET REJİMİ SAYESİNDE, BİZ OKUDUK VAR OLDUK"

Belgesel, Kamer Genç'in kendi sesinden anlatımıyla başlıyor.

Genç'in belgeseldeki sözleri şöyle: "Ben Tunceli'nin bir dağ köyünde fakir bir aile çocuğuydum. Eğer cumhuriyet kurulmasaydı, laiklik gelmesiydi bizim okuyup da böyle bir yere gelmemiz mümkün değildi. Atatürk'ün getirdiği çağdaş, akla bilime dayalı cumhuriyet rejimi sayesinde ancak biz okuduk var olduk. Türkiye çağdaş bir ülke oldu."

KILIÇDAROĞLU: AK PARTİ GRUBU DİKEN ÜSTÜNDEYMİŞ GİBİ BEKLERDİ

Belgeselin tanıtım videosunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç'i "Meclis kürsüsüne çıktığı zaman ben bunu gayet iyi hatırlıyorum. AK Parti grubunun sanki diken üstendeymiş gibi acaba ne söyleyecek diye beklediklerini de gayet iyi biliyorum. Ama sonuçta söylenen şeylerin tamamı doğruydu" diye anlattı. 

GENÇ'İN, FETHULLAH GÜLEN İLE İLGİLİ UYARISI DA BELGESEL DE YER ALDI

Genç, Gülen için, "Şimdi bu Fetullah Gülen’i bu Meclis’te araştıralım. Kimdir bu arkadaşımız? Ne yapmak istiyor? Türkiye’de bunun bu sermayesi nereden geliyor? Acaba Türkiye’deki rejimdeki rolü nedir? Bunları bir araştıralım. Yarın bunun en büyük zararını siz çekeceksiniz, ben çekmem" uyarısını yapmıştı.