Gündem
27 Kas 2013 08:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Kamer Genç'e Twitter'dan tepki yağdı!

Emine Erdoğan'ın konuşması esnasında sert bır çıkış yapan Kamer Genç'e sosyal medyada çok sayıda tepki geldi...

Emine Erdoğan'ın konuşması esnasında sert bır çıkış yapan Kamer Genç'e sosyal medyada çok sayıda tepki geldi...
 
Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japon Milli Günü'nde yaptığı konuşma sırasında CHP'li Kamer Genç'in ortaya koyduğu tavra siyaset ve medya dünyasından sert tepki geldi. 
 
#TerbiyesizsinKamerGenc ETİKETİ ALTINA TWİT YAĞDI
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kamer Genç'e hitap edecek tanım bulmakta zorlandığını belirtirken " Sayın hanımefendi oraya davet edilmiş ve konuşması istenmiştir. O arada birisi "ne sıfatla konuşuyorsun" diye sesleniyor, konuşma şekli normal değil. Karşınızdaki kişi oraya ne için geldiği belli değil." dedi. 
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise sosyal medya aracılığı ile Kamer Genç'e sert tepki gösterdi. Bakan Şahin, Kamer Genç'le ilgili şunları yazdı: Bugün Japonya Büyükelçiliğinde Japon Milli Günü münasebetiyle düzenlenen gecede CHP Milletvekili Kamer Genç; Başbakanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'ye yönelik seviyesizce ve dengesizce sözleriyle yine kimseyi şaşırtmayarak kendisine yakışanı yapmış.
 
Kullandığı ifadeleri duyunca daha bir gün önce Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günündeki temenniler aklıma geldi. Ama malesef kalpleri katılaşmış ve gözleri kapanmış bu tip insanlara verilen mesajlar fayda etmiyor ve Japonya Büyükelçiliğinde kendi ülkesinin Başbakanının eşine dahi utanmadan saygısızlık ediyor.
 
Artık sınırları aşarak uluslararası bir platformda dahi asgari nezaket ve görgü kurallarını çiğneyerek ülkemizin imajını zedeleyen ve aynı zamanda da kadına yönelik şiddet ve nefret içerikli sözler sarfeden bu kişiyi Yüce Milletimize şikayet ediyor, parti yönetimini de göreve davet ediyorum.
 
AK Parti Milletvekili Nimet Baş ise Kamer Genç'in parlamentoya yakışmadığını belirtirken Kamer Genç'in ciddi bir insan olma vasfı noktasında sorunları olduğunu söyledi. Nimet Baş, Genç'in diplomatik bir skandala yol açacak bir tavır içinde olduğunu söyledi. Olayın her yönü ile rezil ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Baş, böyle bir milletvekilinin CHP'ye yakışıp yakışmadığını Kılıçdaroğlu'na sormak gerektiğini söyledi. 
 
Star Gazetesi yazarı Halime Gökçe ise, Kamer Genç'in çirkin tavrının ardında Emine Erdoğan'ın fikri yapısı, temsil ettiği insanlara yönelik yaklaşım yattığını, Genç'in başka kadınlara aynı tepkiyi göstermediğini dile getirdi. Halime Gökçe, Kamer Genç'in bu yaklaşımının İslami hassasiyeti olanlara karşı bir tavır olduğunu anlattı. 
 
Gazeteci Sibel Erarslan ise Kamer Genç'in hareketlerinin terbiyesizlikten başka bir tarifininin olmadığını bu yaşananın kadına karşı apaçık bir şiddet olduğunu söyledi. 
 
Twitter'de ise Kamer Genç'e tepki artarak devam etti:
 
Gazeteci Abdülhamit Bilici
 
Kamer Genç'in,Emine Erdoğan'a yaptığı kabalığı kınıyorum.Küpte ne varsa dışarıya o sızıyor.Meclis'e hiç yakışmıyor.
 
Sevilay Yükselir ‏
 
Kamer Genç bugünkü seviyesizliği Emine Erdoğan'a değil de Selvi Kılıçdaroğlu'na göstermiş olsaydı emin olun bütün feministler ayaktaydı!!!
 
Zeynep Karahan Uslu
 
CHP'nin ilkel ve hadsiz temsilcisine vereceği tepki partinin siyasi kalibresinin testi..
 
Suat Kılıç
 
Medenî tavrınız için teşekkürler Taner Yıldız ve @MevlutCavusoglu... 
 
Egemen Bağış
 
Terbiyesiz, küstah CHP'liye anında müdahaleleri için @MevlutCavusoglu & Enerji Bakanımız Taner Yıldız'a teşekkürler
 
İŞTE DİĞER TWİTLER: 
 
- BU KADARINA DA PES KAMER GENÇ.. NEYI BAHANE EDEREK HANIMLARA SALDIRIYORSUN.. TABI BU YAPTIĞIN YANINA KALMAZ NASILSA.
 
- AZ KALDI.BU MİLLET SİZE SEÇİMLERDE HESABINI SORACAK
 
- Her zamanki gibi, yine bir ahlaksızlık örneği gösteren CHP milletvekili küstah Kamer Genç'i şiddetle kınıyorum . 
 
- Bu adamı mv. seçenler böyle mi temsil edilmek isteniyor acaba?? ÇukurAdam Kamer Genç
 
- Bu Meclisin uzun bir süredir Kamer Genç seviyesizliği diye bir sorunu var.. Kronik hale geldi
 
- UTANMAZ HERİF
 
- CHP'li kadın vekiller ne düşünüyorlar acaba