Gündem
30 Ara 2010 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

"KALIRSAM 'HAKİM YÖNETİMİN' KUKLASI OLACAĞIM!" DOĞAN SATMIŞ TGC'DEN İSTİFA ETTİ! İŞTE İSTİFA MEKTUBU!

Gazete Habertürk Genel Yayın yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış yönetim kurulu üyeliğinden "zehir zemberek" bir istifa mektubu ile ayrıldığını duyurdu.

Türbanlı bir gazeteciyi üyeliğe aldırdığı gerekçesiyle TCG yönetimi tarafından cezalandırıldığı iddia edilen Gazete Habertürk Genel Yayın yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. İşte o istifa mektubu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin son iki Genel Kurulu’nda, meslektaşlarımın beni Yönetim Kurulu üyesi olmakla onurlandırdılar.

Gazeteciler, beni bu göreve, gazetecilik mesleğine katkım olur düşüncesiyle seçtiler.

Ancak görüyorum ki, bu koşullarda ve Gazeteciler Cemiyeti’nin çoğunluğa sahip “hakim yönetim”iyle, benim artık meslektaşlarıma ve mesleğimize hiçbir katkım olamayacak.

Hatta kalırsam, “hakim yönetimin”, ayırımcı, özgürlük karşıtı, insanları etiketlendirmeye meraklı, meslekten çok “koltuğu bir süre daha sürdürebilme” çabalarının bir parçası, bir payandası, hatta bir kuklası olacağım.

Bu nedenle Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa ediyorum.

Yönetim kurulunda azınlıkta kalan ve samimiyetlerine güvendiğim diğer arkadaşları yalnız bıraktığım için de üzgünüm, beni affetsinler.

Doğan SATMIŞ