Gündem
30 Oca 2011 12:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

KALEŞ MERMİLERİ SIFIR KİLOMETREYDİ! TEHDİT EDİLEN GAZETECİ KONUŞTU!

Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, Hrant Dink cinayeti ile ilgili kitabından sonra gönderilen mermiler ve beyaz bere ile ilgili Taraf'a konuştu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yeni bağlantıların yer aldığı kitabı önceki hafta yayımlanan Arslan, Taraf’a yaptığı açıklamada, ilk tehdidi 17 Ocak’ta kitapla ilgili haberler çıktığında aldığını söyledi.

26 ocakta gelen ve içinden beyaz bereye sarılı dört kalaşnikof mermisi çıkan kargo paketiyle ilgili Emniyet’in yaptığı incelemede herhangi bir ize ulaşılamadığını, paketin güvenlik kamerası olmayan Yozgat Yerköy’deki bir kargo şubesinden, sahte kimlikle gönderildiğini belirten Arslan, bu verilerin paketin profesyonel ellerce hazırlandığının kanıtı olduğunu ifade etti.

Kumanda merkezi hâlâ diri

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre paketi gönderen kişinin eldivenli, yüzünü atkıyla örtmüş başörtülü bir kadın olduğunu, ancak eşkalinin belirlenemediğini söyleyen Arslan gönderilen mermilerin de kolay bulunamayan ve "sıfır kilometre" Kalaşnikof mermisi olduğuna dikkat çekti. Olayı "Dört dörtlük bir tehdit operasyonu" diye niteleyen, arkasındaki kişilerin amatör bir gruba benzemediğini söyleyen Adem Yavuz Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: "(Paket gelmeden önceki gün) biz Başbakan’la Ukrayna’ya giderken konuştuk. Başbakan ’tetikçileri yakaladık ama perde arkasındaki ana kumandaya ulaşamadık’ dedi. Bu hadise, ana kumandanın hâlâ çok diri olduğunu ana kumandadaki insanların hâlâ operasyon yapabilme yetkisinde olduğunu gösteriyor."

Tehdidi "tabii ki can sıkıcı bir durum" diye değerlendiren Arslan, güvenlik tedbirleri uygulayacaklarını öte yandan bu tehdit yüzünden gazeteciliği bu tip haberleri yazmayı bırakmaları gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Taraf