Gündem
29 Kas 2011 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

KAHREDEN ÖLÜM! O KÜÇÜK SEVİMLİ KIZ ARTIK YOK!

11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel, şohbenden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. VİDEO

Geçen yıl öğretmeninin sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çektiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kıran 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel, şohbenden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.


Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaşayan ve geçen yıl öğretmeninin sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çektiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kıran 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel, 12 yaşındaki ablası İrem Sılay Yüksel ile banyo yaparken şohbenden sızan gazdan zehirlendi. Gizem hayatını kaybederken, durumu ağır olan ablası yaşam mücadelesi veriyor.

Olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında Yüksel ailesinin Arapzade Mahallesi Barış Caddesi 4 Nolu Sokaktaki evinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Yüksel ailesinin 6 çocuğundan olan 12 yaşındaki İrem Sılay Yüksel ile 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel akşam yıkanmak için banyoya girdi.

Baba Salih Yüksek yaklaşık 15 dakika seslerini duymadığı çocuklarını merak edince anne Ayla Yüksel’den banyoya bakmasını istedi.

İrem ve Gizem’in yerde hareketsiz yattığını gören baba 112 Acil Servis’ten yardım istedi.

Olay yerine gelen ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İrem ve Gizem Yüksel kardeşlere ilk müdahale burada yapıldı. Gizem doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

İrem ise ilk müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hayati tehlikesi devam eden İrem’i yaşama döndürmek için yapılan müdahale devam ediyor.

Yakınları gözyaşlarına boğuldu

İrem ve Gizem’in şofben gazından zehirlendiğini haber alan yakınları hastaneye akın etti. Gözyaşlarına boğulan 6 çocuk annesi Ayla Yüksel yakınlarının yardımı ile ayakta kalabildi. İrem’in Bursa’ya sevk edilmesinden sonra çocuğunun peşinden Bursa’ya götürülen anne Yüksel güçlükle ayakta kaldı.

Bir süre sonra ise doktorlar baba Salih Yüksel ve yakınlarına Gizem’in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi. Acı haber duyulunca hastanede çığlıklar atan yakınları baygınlık geçirdi.

Ablayı Uludağ Üniversitesi kabul etmedi

Durumu kritik olan İrem, 112 Acil Servis Ambulansıyla Orhangazi Devlet Hastanesi’ne ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Amcası Ahmet Yüksel, "Çocuğu ambulans ile Uludağ Üniversitesi’ne getirdik. Bir saat müdahale ettiler ardından gerekli donanımlı cihazımız ve yatak yok gerekçesiyle hastaneye kabul etmediler.

Tekrar ambulansa koyup Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi’ne getirdiler. Durumu ağır olan bu çocuğu hastane hastane dolaştırdılar. Şimdi yoğun bakım ünitesinde yaşam destek cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor diye konuştu.

Türkiye Gizem’i zekası ile tanımıştı

Türkiye, Orhangazi’de Atatürk İlköğretim Okulu’nda 4. sınıf öğrencisi olan Gizem Bera Yüksel’i geçtiğimiz yıl sosyal paylaşım siteleri ve internette tıklanma rekorları kıran görüntüleriyle tanıdı.

Bu görüntülerde arkadaşlarına ders çalışmaları ve uslu durmaları için öğütler veren Gizem televizyon kanallarında da haber oldu. Babası inşaat işçisi, annesi ev hanımı 6 çocuklu bir ailenin kızı olan Gizem’in haberlerden sonra Beyaz Show’daki konuşmaları ise Türkiye’yi kahkahaya boğmuştu. Programda Bursa Valisi’ne sitem eden Gizem daha sonra da Vali Şehabettin Harput’un konuğu olmuştu.

HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ!

İŞTE GİZEM’İN REKOR KIRAN O VİDEOSU!

Hasan Bozbey/DHA