Gündem
17 Şub 2023 00:47 Son Güncelleme: 17 Şub 2023 00:51

Kahramanmaraş'ta yaptığı binalar yıkılan AK Partili ilçe başkanı tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük deprem 10 kentte yıkıma neden oldu. Deprem sonrası yıkılan binalar hakkında soruşturmalar başlatıldı. İhmali bulunan müteahhitler gözaltına alındı. Bazı müteahhitler yurt dışına kaçmaya çalıştı. Kahramanmaraş'ta da yaptığı binalar yıkılan AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu tutuklandı.

Kahramanmaraş'ta Doğukent bölgesinde AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'nun sahibi olduğu Melşa İnşaat tarafından yapılan 15 katlı üç bloktan ikisi depremde yıkılırken, bir blok ise ağır hasar aldı. Vatandaşların 6-7 ay önce taşındığı 140 konutluk Badı Saba Konutlarında yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

AK Partili Avşaroğlu hakkında ilk başta işlem yapılmadı. Ancak depremzedeler isyan etti.

Avşaroğlu depremden sonra Türk Bayrağı'nın fon yapıldığı görselle bir açıklama yaptı.

Depremden günler sonra “Dulkadiroğlu ilçesi afet yardım masasında Şahin Avşaroğlu başkanımızla Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı olarak görevdeyiz” ifadeleriyle paylaşılan fotoğrafta, Avşaroğlu çalışırken yansıtıldı.

Bunun üzerine birçok depremzede sosyal medyada tepkilerini dile getirdi.

TUTUKLANDI

Sözcü'de yer alan habere göre; Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının depremde binaların yıkılmasına ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri savcılıktaki ifadesinden sonra serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan şüpheliler Şahin Avaroğlu ile M.S. ve Ö.S. tutuklandı.