Gündem
19 Şub 2023 21:35 Son Güncelleme: 19 Şub 2023 21:42

Kahramanmaraş'ta bir korkutan deprem daha! Afet bölgesi beşik gibi sallanıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan 10 kenti enkaza çeviren depremlerin ardından bölge beşik gibi sallanmıyor devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Fındık ve Göksu arasında yaşanan deprem şiddetli şekilde hissedildi. Deprem birçok kentte hissedildi. Malatya'da bu depremde 10 dakika önce sallanmıştı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan 2 büyük depremin üzerinden 14 gün geçti. 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan iki büyük depremde on binlerce insan öldü, binlerce bina enkaz yığınına döndü. Büyük depremlerin ardından artçıs sarsıntılar korkutmaya devam ediyor.

Gün içinde birçok kez sallanan bölgede az önce yaşanan deprem panik yarattı. Kandilli Rasathanesi'nin verdiği bilgiye göre deprem Kahramanmaraş'ın Fındık ve Göksu ilçeleri arasında gerçekleşti. Depremin büyüklüğü 3.9 olarak kaydedildi. Deprem yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Deprem çevre illerden de hissedildi. Deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşandı.

AFAD da depremin büyüklüğünü 3.9 olarak açıklarken depremin derinliğini 7.01 kilometre olarak duyurdu. Deprem 20:59'de gerçekleşti.

Malatya'da bu depremden 10 dakika önce sallanmıştı. Malatya Doğanşehir merkezli deprem 3.8 büyüklüğünde saat 20:51'de gerçekleşmişti.

MALATYA YİNE SALLANDI

AFAD, Malatya Doğanşehir'de saat 21:15'te 3.9 büyüklüğünde bir depremin daha yaşandığını açıkladı. AFAD'dan yapılan bilgilendirmeden depremin 6.98 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.