Spor
23 Nis 2022 09:34 Son Güncelleme: 23 Nis 2022 09:39

Kağıt, kalem çıktı! İşte şampiyonluk ihtimali! Süper Lig'de tarihi an!

Spor Toto Süper Lig'de bitime haftalar kala şampiyonluk yarışı hareketlendi. Lider Trabzonspor'un üst üste 4 maçta puan kaybetmesi sonrasında Fenerbahçe'nin 6 maçlık bir galibiyet serisi yakalaması, sarı-lacivertli taraftarlara "Acaba?" dedirtiyor. Peki Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? İşte cevabı...

Spor Toto Süper Lig'in sonuna yaklaşırken, şampiyonluk yarışında da hareketlenme yaşanıyor. Trabzonspor liderliğini sürdürürken, Fenerbahçe 8 puan arkadan bordo - mavili takımı takip ediyor. Son 10 maçının 9'unu kazanan Fenerbahçe'de taraftarlar, takımlarının formunu göz önüne alarak şampiyonluk hesapları yapıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanına çıktı ve sahadan 6-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u da mağlup etmesiyle birlikte üst üste 6. maçını kazandı ve Süper Lig'in bitimine 4 hafta kala puan farkını maç fazlasıyla 8'e indirdi ve rakibi Trabzonspor'un Adana Demirspor deplasmanında puan kaybetmesini beklemeye geçti.

FENERBAHÇE NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Fenerbahçe'nin sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemesi için Süper Lig'de 73 puanla liderliğini sürdüren Trabzonspor'un kalan 5 maçında en fazla 3 puan alması ve sarı - lacivertlilerin tüm maçlarını kazanması gerekiyor. Yani Fenerbahçe, oynayacağı 4 maçtaki 12 puanın hepsini kazanmak zorunda.

FENERBAHÇE'NİN KALAN MAÇLARI

Gaziantep FK
Beşiktaş (D)
Karagümrük
Yeni Malatyaspor (D)

TRABZONSPOR NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Trabzonspor ise kalan haftalarda 4 puan toplaması halinde rakiplerinin puanlarına bakmasına gerek kalmadan şampiyonluğunu ilan edecek.

TRABZONSPOR'UN KALAN MAÇLARI

Adana Demirspor (D)
Antalyaspor
Hatayspor (D)
Altay
Başakşehir (D)

PUAN DURUMU
1 - (73) TRABZONSPOR (1 maçı eksik)
2 - (65) FENERBAHÇE