Politika
25 Ağu 2022 22:04 Son Güncelleme: 25 Ağu 2022 22:10

Kaftancıoğlu Reuters'a konuştu: Cumhurbaşkanı adayını tarif etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Reuters'a yaptığı açıklamalarda kafasındaki cumhurbaşkanı adayını tarif etti.

Canan Kaftancıoğlu Reuters haber ajansına konuştu. Türkiye'nin çok sağlam temelleri olduğuna inandığını ve Atatürk'ün Türkiye'yi çok sağlam temellerle kurduğunu vurgulayan Kaftancıoğlu'na göre "Türkiye Cumhuriyeti kolonları AKP iktidarı tarafından çatlatıldı."

Kaftancıoğlu Türkiye'de olması gereken başkan adayı profilini yıllar önce kafasında belirlemiş:

"OTURDUĞU KOLTUKTAKİ GÜCÜ KENDİSİNİ ETKİLEMEYECEK"

"Bireysel değil gerçekten örgütlü mücadeleyle bu süreçleri yönetebilen, 'benim bildiğim doğrudur' diyen değil, doğru olan bilgiye, belgeye doğru yerden ulaşan ahlaklı, namuslu. Oturduğu koltuktaki gücü kendisini etkilemeyecek. Ve ne yazık ki çok zarar verdikleri için devletin kurumlarına devlet deneyimi olan birinin olmasını ve siyasi egolarından ve hırslarından arınmış biri olmasını arzu ediyorum ve Türkiye'deki değişimin ancak bu şekilde mümkün olacağını düşünüyorum."

CANAN KAFTANCIOĞLU'NDAN CUMHURBAŞKANI ADAYI TARİFİ

Kaftancıoğlu, kendisinin cumhurbaşkanı adayını ise şu şekilde tanımlıyor:

"Tanıdığım, bildiğim ve gördüğüm için Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığında bu söylediğim süreçlerin hepimiz açısından çok daha kolay olacağını düşünüyorum. Bu ülkenin ihtiyacı olan lider sakin lider...Ya da mikrofonlarda boş konuşan tutamayacağı sözleri veren siyasetçi değil sakin ve kararlı ve ne yapacağını bilen siyasi lidere ihtiyacı var."