Gündem
26 Şub 2021 10:01 Son Güncelleme: 26 Şub 2021 10:04

Kaftancıoğlu, Fincancı ve Akşener Fransız basınında: "Erdoğan'ın yolundaki üç kadın engel"

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde, Canan Kaftancıoğlu, Şebnem Korur ve Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundaki "üç engel" olduğunu ileri sürdü.

Gazete, "Türkiye'de Erdoğan'ın yolundaki üç kadın" başlıklı yazıda farklı kanatlardan gelen üç muhalif kadını mercek altına aldı.

2019'daki yerel seçimlerde AK Parti'nin aldığı sonucu bir "mağlubiyet" olarak değerlendiren gazete, bu tarihten itibaren aralarında kadınların da bulunduğu muhaliflerin "organize olduğuna" dikkat çekiyor.

"Kaftancıoğlu: Feminist, motosiklet tutkunu, LGBT taraftarı bir doktor"
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun “Türkiye'de erkeklerin sözü geçiyor. Kadın olmak zaten kolay değil bir de siyaset yapan kadın olmak..." cümlesini alıntılayan köşe yazısı, politikacıyı feminist, motosiklet tutkunu, LGBT taraftarı bir doktor olarak tanımlıyor.

Bu özelliklerin muhafazakar İslam kriterlerine uyan kadın tanımı ile kesinlikle örtüşmediğini belirten Le Monde gazetesi, "siyasi İslam'ın" programında zayıf cinsiyetin eşit haklara sahip olmasının yer almadığını ifade ediyor ve Erdoğan'ın "Kadın her şeyden önce annedir" sözüne atıfta bulunuyor.

Le Monde'un abonelerine sunduğu köşe yazısı, "Atatürk sayesinde kadınlar haklar elde etti ama bu haklar geriledi" diyen Kaftancıoğlu'nun ise partisi CHP'nin sağ kanadı tarafından HDP'ye yakınlığından dolayı eleştirildiğini işaret ediyor.


Yerel mahkeme tarafından "Cumhurbaşkanı'na hakaret ve terörü övme" suçlarından 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu'nun temyize gittiği ve çıkacak kararın onanması durumunda cezasını çekmek zorunda kalacağı da haberin satır başları arasında.