Gündem
24 Şub 2023 10:14 Son Güncelleme: 24 Şub 2023 10:28

Kafasından buhar çıkan 'kahraman' konuştu: "Devlete çomak sokmak isteyenlere müsaade etmedim"

Asrın felaketinde, Hatay'ın Antakya ilçesindeki arama kurtarma faaliyetlerine katılan ve kafasından çıkan dumanlarla depremin sembol isimlerinden biri olan Mustafa Aydın, yaşananları ve duygularını anlattı.

Türkiye'nin yüreğini yakan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı iki depremin ardından afet bölgesinde yaralar sarılmaya çalışıyor.

Büyük yıkım yaşanan 11 ilde can kaybı 43 bini geçerken, arama kurtarma çalışmalarında canla başla mücadele eden kahramanlar, kurtarma çalışmalarının sona ermesi ile ailelerine döndü.

Ancak afetin bir numaralı tanıkları yaşadıkları acıyı, umudu, kederi, sevinci unutmadı.

O kahramanlardan biri de Hatay'ın Antakya ilçesinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan 41 yaşındaki gönüllü Mustafa Aydın'dı. Enkazdan tam 21 canı sağ çıkaran Aydın'ı Türkiye, başından çıkan buhar görüntüsüyle tanıdı.

'Devlet yok' diyenlere tepki gösteren Mustafa Aydın, kurtarma çalışmalarında enkaz başına gittiklerinde ilk olarak askerlerin müdahale ettiğini, en yakın askeri birliklerin bölgeye müdahale ettiğini belirtti.

'BENİ BEN YAPAN DEVLETİN VERDİĞİ EĞİTİMDİR'
Afetin ikinci gününde kaçmaya çalışan 'Rönesans Yapı’nın sahibinin yakalanışını hatırlatan Aydın,  "Beni, Mustafa Aydın’ı Mustafa Aydın yapan şey devletin verdiği eğitimdir. Devletin verdiği özgürlük, hürriyet, hak, yaşama, bağımsızlık ve bu vatanın hala üstünde bayrağın dalgalanmasına sebep olan da devlettir." diye konuştu.

Depremin vurduğu ülkelerden Suriye'ye dikkat çeken Aydın, "Suriye sokaklarından insanlar veryansın ediyor? Suriye halkının beklediği bir devlet bile yok.  Devlet bize el uzatacak diye bekleyemiyorlar bile. Orda da deprem oldu, orda da hissedildi. Niye bu kadar tek yönlü bakalım ki olaya." ifadelerini kullandı.

'AHLAKSIZLARA MÜSAADE ETMEDİM'
Sosyalist olduğunu söyleyen Aydın, kendisine yabancı bir kanaldan belgesel teklifi geldiğini, para teklif edildiğini "Ben devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak için, bu ülkenin mevcut yapısına dışarıdan çomak sokmaya çalışan ahlaksızlara müsaade etmedim. Ben onların sorduğu soruya dahi tereddüt etsem onlara malzeme vermiş olacaktım." diyerek reddettiğini söyledi.

"Devlet yoksa devletin imkanlarını kullanabilmeyi bana kim hak verdi?" diye soran Aydın, enkaza müdahale eden Jandarma Tümeninin sorumlusu soyadını bilmediği Kurmay Albay Hikmet Bey'in kendisine iki takım teçhizat verdiğini, o teçhizatlarla insanları kurtardıklarını anlattı. 

'MİLLET ORADAYSA DEVLET DE VAR DEMEKTİR'
'Devlet yoksa geç kalmışsa afetin büyüklüğünden mütevellittir.' diyen Aydın sözlerine şöyle devam etti; "Yüzlerce atom bombası atılmış gibi bir kuvvette, en büyük kara yıkımı yaşanan depremde koordinasyon aksaması normaldir. Geç de kalınmıştır. Ama gün bunu konuşma günü değil.
Ben vatandaş olarak ordaysam Türkiye Cumnhuriyeti'nin kimlik numarası yazıyorsa orda, ben Tükiye Cumhuriyeti'nin kimliğiyim demektir. Devleti temsil ediyorum demektir. Devlet yoksa millet de yoktur. Bu millet oradaysa devlet de var demektir."