Polemik & Kulis
21 Eyl 2020 12:02 Son Güncelleme: 21 Eyl 2020 12:39

Kafaları karıştıran mesaj! Ardan Zentürk 24 TV ile yollarını ayırdı mı?

24 TV’nin deneyimli ismi Ardan Zentürk ayrılık iddialarını akıllara getiren bir açıklama yaptı.

24 TV’de günden geceye yansıyan tüm gelişmeleri "Moderatör Gece" isimli programla ekrana getiren deneyimli gazeteci Ardan Zentürk’ten kafaları karıştıran bir mesaj geldi.

Bir süredir ekranlarda gözükmeyen deneyimli isim kişisel sosyal medya hesabından ayrılık iddialarını akıllara getiren açıklamalar yaptı.

Zentürk, neden televizyonda olmadığına ilişkin bir soruya, “Artık... Belki de hayli bir uzun süre veya bir daha hiç bir zaman ekranda olmayacağım... Böyle...” yanıtını verdi.

ARDAN ZENTÜRK KİMDİR?

12 Ağustos 1955 doğumlu olan Ardan Zentürk, İlköğrenimini İstanbul Marmara Koleji'nde , Orta ve lise öğrenimini Eskişehir Maarif Koleji ’nde tamamladı. Sonrasında ise Marmara Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Kürsüsü Dış Politika Bölümü’ne kayıt yaptırdı ve 1979 yılında mezun oldu.

Drake Üniversitesi’nde TV yöneticiliği kurs eğitimini aldı. Gazeteciliğe 1976 yılında, İstanbul Ticaret Odası’nın resmi yayın organı olan İstanbul Ticaret gazetesinde başladı.

Yazılı Basın
1977 yılında Hürriyet Gazetesi’nde yazı işlerine bağlı sayfa düzeltmeni oldu. Bunun yanı sıra Tercüman Gazetesi, Güneş Gazetesi, Sabah Gazetesi ve Günaydın Gazetesi’nde çalıştı. 1999-2000 yılları arasında da Türkiye Gazetesi Genel Koordinatörlüğü’nü yaptı.

Görsel Basın
Televizyonculuk kariyerine HBB'nin Ankara Haber Müdürü olarak 1992 yılında başladı. 1993 yılında Star’ın Ankara temsilcisi olurken, 1994'te de Genel yayın Yönetmeni oldu. 1995 yılında Kanal D genel yayın yönetmenliği görevine getirildi. 2002-2003 yılları arasında da Star Haber 24 haber kanalının genel koordinatörlüğünü yürüttü.

Zentürk Yapım
Ardan Zentürk’ün babası Neşet Adnan Zentürk, doktorluk mesleğini yapmasının yanı sıra dönemin önde gelen gazete ve dergilerinde de yazılar yazdı.

Babasının yolundan ilerleyen Ardan Zentürk, kendisine ait Zentürk Yapım Yayın adlı bir şirket kurdu. Kurulan bu şirket TRT ekranlarına Sınırlar ve İnsanlar adlı bir program hazırladı.