Polemik & Kulis
13 Eki 2017 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:11

Kadir Topbaş niçin istifa ettirildi? Beyoğlu Belediye Başkanının babası açıkladı...

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan Kadir Topbaş'ın istifa etmediğini, ettirildiğini ileri sürdü.

AKP Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın babası ilahiyatçı Ali Rıza Demircan Mirathaber’deki köşesinde, Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'ndan istifa etmediğini, ettirildiğini iddia etti.

Demircan, istifayla ilgili olarak, “Bize göre hakiki sebep İSKİ’nin bankalaşmasıdır” derken, “İSKİ’yi İSKİBANK’a dönüştürürseniz barajlarda toplanan sular bentleri aşar ve taşar da sizi de makamınızdan söküp atar. Siz kararın Ankara’da birileri tarafından verildiğini sanırsınız.” dedi.

Ali Rıza Demircan’ın “Kadir Topbaş’ın istifasının gerçek nedeni neydi? - İrfanî bir yaklaşım” başlıklı yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

“Kadir Topbaş Niçin İstifa Ettirildi?

Kadir Topbaş niçin istifa etti? Etmediği ama ettirildiği görünür sebep olarak malum da…

Gerçek sebep ne? Bize göre hakiki sebep İSKİ’nin bankalaşmasıdır.

Siz Allah’ın insanlara bahşettiği suyu makul bir hizmet bedeli ile satabilirsiniz ve su parasını ödemeyen ve ödeyemeyen ayırımını yaparak abonelere caydırıcı bir mali ceza da verebilirsiniz. Ama bunu aylık 1.4 üzerinden günlük gecikme faizi ile tahsil edemezsiniz. Ederseniz İSKİ’yi bankalaştırırsınız.

Helâl-Haram tanır siyasiler olarak oy alacak sonra da insanların muhtaç olduğu bir kurumu bankalaştıracaksınız? Sizin zalim faizcilerden ne farkınız kalır. Faizi Müslümanlar uyguladığında Haram Helal mi oluyor?

İSKİ’yi İSKİBANK’a dönüştürürseniz barajlarda toplanan sular bentleri aşar ve taşar da sizi de makamınızdan söküp atar. Siz kararın Ankara’da birileri tarafından verildiğini sanırsınız.

Şimdi bazıları ne alaka diyebilir?

Alakayı yalnızca maddi sebeplere indirgeyen irfan özürlülerine bu yazımızın anlatabileceği bir şey yoktur.

Sözü Rabbimize bırakalım:

'Uğradığınız maddî veya manevî felaketlerin sebebi bizzat kendi ellerinizle yaptıklarınızdır. Üstelik Allah pek çok hatanızı da bağışlamaktadır.' (Şûra 30)