Gündem
27 Eyl 2013 09:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

KADİR TOPBAŞ DEV İLANLA MANŞETLERİ KAPATTI! İLAN HANGİ GAZETELERDE YERALMADI?

İBB Başkanı Kadir Topbaş bugün gazetelerin 1. sayfalarında dev bir ilan verdi.

İstanbul Büyükşehir Belesiyesi Başkanı Kadir Topbaş imzasıyla yayınlanan ilanda belediyenin icraatları ve hedefleri anlatıldı. Zaman'dan Hürriyet'e Habertürk'ten Milliyet'e Sabah'tan Güneş'e kadar çok sayıda gazetede yer alan ilan yine bazı gazetelere verilmedi. Kadir Topbaş'ın ilanı Cumhuriyet, Özgür Gündem, Evrensel, Birgün, Sözcü, Aydınlık, Sol, Yeni Mesaj, Ortadoğu, Milli Gazete ve Yurt gazetelerine verilmezken geçtiğimiz yıl uygulanan ambargo bu sene de devam etti.

CUMHURİYET'E SÖZCÜ VE AYDINLIK TARİFESİ UYGULANDI!

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin icraatlarının ve yeni dönemdeki hedeflerinin anlatıldığı mektup sağda ve solda konumlanan çok sayıda muhalif gazetede yer almazken Türk basınındaki güçlü geleneklerden biri olan Cumhuriyet'te yer almaması şaşırttı. Muhalif kimliğine karşın editoryal seviyede gazete kalmayı başarabilen Cumhuriyet, Sözcü ve Aydınlık'ın agresif ve bulvar dili kullanan tutumundan uzak kalsa da ilan amborgosundan kurtulamadı.

TAKVİM'E VAR SÖZCÜ'YE YOK! YENİ ASYA'YA VAR MİLLİ GAZETE'YE YOK!

İlan ambargosunda dikkat çeken bir diğer çelişki ise Takvim ve Güneş gibi bulvar gazetelerine verilen ilanın aynı kategoride yer alan ve çok daha yüksek bir tiraja sahip Sözcü'ye verilmemesi oldu. Ayrıca belediyenin ilan tercihlerinde Yeni Asya ve Milat gibi ideolojik yayınlar "akredite" edilirken Mili Görüş'ün yayını Milli Gazete ve CHP'ye yakın olan Yurt gibi benzer ideolojik yayınlar es geçildi.