Kadir Şeker'in kurtardığı kadının ifadesindeki 4 büyük çelişki

Konya'da şiddet gören kadına yardım ettiği sırada Özgür Duran'ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in hapse girmesi olayı tartışılmaya devam ediyor. Genç Kadir'in, şiddet görmesine dayanamayarak yardım etmeye çalıştığı Ayşe D.’nin savcılık ifadesinden bir gün sonra basına yaptığı açıklamada kendisini kurtaran Kadir’i suçlayan ifadeler kullanması sosyal medyada infial yarattı.

Kadir Şeker'in kurtardığı kadının ifadesindeki 4 büyük çelişki - Sayfa 1

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Ayşe D.’nin basın açıklamasındaki bazı beyanları ile soruşturma aşamasında savcılığa verdiği ifadesindeki birbiriyle örtüşmeyen bölümler dikkat çekiyor. 

15
Kadir Şeker'in kurtardığı kadının ifadesindeki 4 büyük çelişki - Sayfa 2

KADİR'İ BIÇAKLARKEN GÖRDÜ MÜ?

SAVCILIKTAKİ İFADESİ: Kadir’in bıçak vurma anını görmedim. Ama yanımıza geldiğinde ve ayrılmak üzere hareket ettiğinde bıçağı gördüm. 

BASIN AÇIKLAMASI: Ortada bıçaklamayı gerektirecek bir durum yoktu. Karı-koca arasında yaşanabilecek bir tartışmaydı bizimki...

25
Kadir Şeker'in kurtardığı kadının ifadesindeki 4 büyük çelişki - Sayfa 3

AYŞE D. DARP EDİLDİ Mİ?

SAVCILIKTAKİ İFADESİ: Özgür yumrukla benim sağ omuz arka kısmıma doğru sert bir şekilde vurdu. Hatta bundan dolayı morarma olmuş olabilir. Bana vurduktan sonra Özgür evden çıkarak gitti. 

BASIN AÇIKLAMASI: Polis eşliğinde hastaneden darp raporu aldım. Ancak vücudumda herhangi bir darp söz konusu değil. Dayak yemiş olsam, Özgür bana vurmuş olsa darp izi olurdu.

35
Kadir Şeker'in kurtardığı kadının ifadesindeki 4 büyük çelişki - Sayfa 4

KADİR ORAYA NEDEN GELDİ?

SAVCILIKTAKİ İFADESİ: Özgür kameriyeyi yumrukluyordu. O sırada yanımıza Kadir geldi. Muhtemelen bizim kavga ettiğimizi düşündü. 

BASIN AÇIKLAMASI: Kadir’in benim ağladığımı ve Özgür’ün bağırdığını duyunca yardım etme amacıyla geldiğini düşünüyorum.

45